© Rootsville.eu

Clint Westwood Band (US)
Gasthuisschuur Aarschot
dinsdag 10 oktober 2017

reporter & photo credits: Freddie

info organisatie: Rootstown
(Kurt De Bont)
info artiest: Clint Westwood

© Rootsville 2017


Dit optreden van de 'Clint Westwood Band' kan je beschouwen als een welgemeende 'dankoewel' van Kurt De Bont aan de talrijke medewerkers die tijdens de roots events klaar staan om een handje te helpen. Gewoontjes zal het vanavond in de 'Gasthuisschuur' niet worden wan Kurt kennende zal er uit een 'trashy' vaatje worden getapt. 'Roots in 't Park', 'Aarschot Rockt' en 'Roots in de Herfst' zijn evenementen die Aarschot gewoonlijk eens wakker komen te schudden, voor zover dit nog moet.

Er gaat bijna geen jaar voorbij of deze 'Clint Westwood' brengt een nieuwe plaat uit. Vorig jaar was er 'Cult Country' en in mei van dit jaar bracht hij het album 'Young and Dumb' op de markt. Meestal bevatten deze album vooral uptempo country trash met op dit laatste album een herwerkte versie van Bad Religion's 'Hooray For Me'. De 'Clint Westwood Band' dat is een mix van country en hillbilly met een hoek af, of zoals ze het zelf zo mooi kunnen verwoorden, Cult-Country dus!

Wonende in San Diego Cal. weet deze Clint Westwood als geen ander hoe de 'live' muziek leeft hier in Europa. Ze komen wat graag afgezakt naar deze kant van de aardbol ook al is ginds in 'Southern California' er voldoende ruimte voor concerten. Ikzelf heb al meermaals de 'clubs' ginds bezocht met mijn vrienden als Scottie 'Mad Dog' Blinn en ondervond dat ook in de San Diego area de 'live' muziek ten volle leeft....het zal dan ook wel om een bekend gegeven draaien waarom het hier soms op een invasie lijkt, en dat is...money. Ook al is San Diego geen al te grote gemeenschap toch is het wat vreemd dat ze de mannen van 'Heart Fall Hearts' met frontman Bryan Kelly niet kennen, al stonden die dan in een vorig leven dan weer bekend als de 'Handsome Devils'. Deze 'Heart Fall Hearts' zijn te bewonderen op 'Roots in de Herfst' op 3 november in 'De Klinker' te Aarschot samen met 'Munich String Band', 'Dick Black' en 'Hopeless Jack'. De hier aanwezige Jack gaat van links naar rechts op het podium.

Met deze Clint Westwood kunnen we stellen dat het om een 'veteraan' gaat al zou ik wat graag ruilen met zijn leeftijd :-). Als songwriter en muzikant staat hij ook bekend voor zijn rol als co-front man bij de gypsy ska band de 'Wiskey Avengers' waardoor dit dan meteen de reden zou kunnen zijn waarom er hier een 'Jack Daniels' rondzwerft. Eerst koos hij de optie om als solo artist te gaan 'touren' maar al vlug wilde hij de wereld met zijn 'Cult Country' laten kennismaken als zijnde de Clint Westwood Band.

Openen doen ze hier vanavond 'very clean' met een nummer dat onder de categorie van Ierse folk zou kunnen vallen. Wat dan volgde was best wel aangenaam om luisteren. Je zou kunnen stellen dat het een country uitvoering was van 'Southern Rock' met zelfs in het begin een knipoog richting CCR. Een nummer als 'Hangover and Heartache' heeft zelfs een hoog Texas Tornado gehalte. Ook nummers als 'On The Pondorosa' laat een brave indruk na al gaat het hier toch ook weer een beetje over 'wiet', en toen werd het donker op het podium en zat mijn taak als fotograaf er meteen op.

Fun songs als 'Go Home You're Drunk' en de roadie song 'Carmageddon' gaan er hier best wel in waardoor we nog willen meegeven dat het hier in Aarschot nog best wat steviger mag. Maar desalniettemin is deze Clint Westwood een best aardige band...ook zonder Jack.