© Rootsville.eu

Kyle Jester (US)
De Blauwe Kater Leuven
maandag 23 oktober 2017

reporter & photo credits: Freddie

info club: De Blauwe Kater

info artiest: Kyle Jester

© Rootsville 2017


De 'Blue Mondays' zitten al vanaf aanvang van het nieuwe academische jaar te Leuven volledig in de lift en dat is waarom ik me op deze anders toch verloren maandag richting 'De Blauwe Kater' begaf. Net als vorige maandag stond er een Amerikaanse gast op het programma met als naam Kyle Jester. Met deze uit San Diego afkomstige blues man zitten we goed voor een concert van West Coast Jump blues.

Het is voor de doorsnee concert programmeur haast onmogelijk geworden om een Amerikaanse muzikant met ganse band te laten overvliegen en net als in 2015 doet Kyle ook nu beroep op Europese collega's. Aan zijn zijde staat een ritme sectie die ook al zijn ze internationaal getint toch perfect op elkaar ingespeeld. Aan de basgitaar hebben we onze eigenste Renaud Lesire en aan de 'batterie' is er Tom Lehnert. Een Amerikaan, een Belg en een Luxemburger, internationaler kan het gezelschap niet zijn en zo maken we ons op voor de 'Kyle Jester Blues Show'.

Gewoontegetrouw ben ik goed op tijd om me een plaatsje voor de toog te kunnen bemachtigen en vanavond ben ik in het gezelschap van heerlijke pre-war blues als ook die van de begin periode van het Chess tijdperk, goede keuze van de 'madam' achter de toog van dit 'etablissement'. Vandaag geen Jan Jaspers op het terras dus ook geen nieuwe 'scoops', wel ander bekend volk in de persoon van rockabilly chick Katrien AKA Shotgun Sally en die wist me dan te vertellen dat de werken van de 'Eclips' op de oude markt te Leuven goed evolueren en dus kunnen we rond de Kerstperiode een nieuw café met 'Live' muziek verwelkomen.

Pickin' and Hollerin' Kyle Jester zit een beetje met een 'frog' in de keel maar dit belet hem niet om tijdens de show een gans doosje 'Ricola' binnen te werken. Dus geen 'Frogman' Henry maar een Kyle Jester met een ietwat hese stem en eerlijk dit bevalt me wel. 'You Tried To Ruin Me' is de opener voor vanavond en zo zitten we meteen op kruissnelheid voor een concert van heerlijke West- Coast blues. Na nummers als 'Silly Dilly Woman' en de opzwepende 'BB Boogie' is het tijd voor Renaud Lesire om de stembanden aan het werk te zetten. Gesmeerd waren deze al met de nodige 'Orval's'.

Ook al was het geen Monday Morning' maar eerder een Monday Night' toch ging de 'Wee Baby Blues' van Big Joe Turner er goed in, wel in de versie van 'jump blues singer' Jimmy Witherspoon wel te verstaan. Vandaag minder studenten maar meer reeds een tijdje afgestudeerden die de sfeer van dit authentiek café nog eens kwamen opsnuiven in het gezelschap van heerlijke jump blues. De avond ging dan ook verder in de sfeer waarmee hij begonnen was met nummers als onder meer 'Broke and Lonely', 'Let Me Down Easy' en 'New Orleans Women'.

De volgende 'Blauwe Maandag' in deze 'Blauwe Kater' is er eentje met het huisorkest 'Voodoo Twinz' (Boogie Beast Jan Jaspers) ditmaal in het gezelschap van Patrick Louis en Patrick Indestege. Be there on october 30th!


Endorsed by Orval ;-)