© Rootsville.eu

Dries feat. Roland (B)
CD presentation (For The Light in Thy Heart)
Missy Sippy Gent
dinsdag 24 oktober 2017

reporter & photo credits: Freddie

info artist: Dries
booking: Salmon Bookings (Jan Muylaert)
info club: Missy Sippy


© Rootsville 2017


Op dinsdagavond richting 'Missy Sippy' te Gent en toch wordt het geen 'Bluesnight'. Vanavond stelt hier een zekere Dries Bongaerts zijn solo debuut voor van het album 'For The Light in Thy Heart'. Dries als solo artiest laat niet dadelijk een belletje rinkelen maar als we hem vernoemen als de frontman van de Indie formatie 'New Rising Sun' zal dit al een ander licht werpen op zijn persoon.

Om niet onwennig hier in de 'Missi Sippy' over te komen laat Dries zichzelf flankeren door de 'eminence grise' van de Belgische blues scène, niemand minder dan Roland Van Campenhout of gewoon Roland. Dus toch nog blues ;-). '6' oktober werd de datum van de officiële release van zijn album en vorige vrijdag trad Dries al op aan de zijde van de Amerikaanse Kate MacLeod die in het land was om ook haar nieuwe album voor te stellen. Vandaag niet enkel intiem gebracht werk van een uitstekende singer-songwriter van eigen bodem maar een set die ingedeeld is in een rustige en een minder rustige :-).

Net als op het uitstekende album laat Dries zich ook vanavond begeleiden door een paar kompanen die aan 'For The Light in Thy Heart' hebben meegewerkt. Voor deze gelegenheid is de ritme sectie meegekomen dat bestaat uit Simon Beeckaert op basgitaar en Micha Milants aan de drums. Na de geplogenheden van 'Missy Marie' kunnen de heren er aan beginnen, altans den Dries. Het is Dries in eigenste persoon en met een Spaanse akoestische gitaar is aanslag die hier volledig solo aanzet met het mooie 'Way Down', een nummer dat uiteraard ook op het album staat, en meteen wordt het hier in de anders zo levende juke-joint ijzingwekkend stil.

Het ganse album valt trouwens onder de noemer van 'luisterplaat', eentje waarmee je onthaasten van de dagelijkse realiteit, en dat hebben we nodig. Met het Americana getinte 'In The Morning Sun' komen Simon en Micha hem vervoegen wat resulteert in een warme en volle klank, de sound van vanavond. Nummers als 'Dark Eyes' en 'Money' evenals de mysterieuze Jessie kan iedereen hier vanavond mee naar huis nemen met dit prachtig debuutalbum van Dries (Bongaerts). Op een nummer als 'I Came To Love You' komt er zelfs een blazers sectie bij kijken, allee het is te zeggen de 'whistling sound' van Dries ;-)

Zoals gezegd wordt de 'volumeknop' tijdens de tweede set ietsje naar omhoog gedraaid en krijgen we een beetje de Dries van de 'New Rising Sun'.

album report:
For The Light in Thy Heart