© Rootsville.eu

Double Bill: Bottle Nose & Boogie Beasts
Ootello Mol
zaterdag 28 oktober 2017

reporter & photo credits: Freddie

info artists: Bottle Nose (B) - Boogie Beasts (B)
info club:
Ootello

© Rootsville 2017


Tweede weekend van het seizoen bij Blues @ Ootello en tweede dubbel concert. Vandaag met een van de populairste bands met name de Boogie Beasts. Openen doen ze vandaag met een blues band die toch ook al wat jaartjes op de teller staan hebben. Dit jaar bestaat de band al 10 jaar en in de blues scène wordt dit meer en meer een unicum, al was er vanavond een wrang kantje aan het optreden. 'Bottle Nose' heeft beslist er mee te stoppen en dus waren er wel wat 'die-hard' fans aanwezig op wat zou moeten worden, het voorlaatste concert van deze band.

Bottle Nose bestaat uit '4' gasten uit de Kempen die luisteren naar Mr. Swinny Boy ( bass), El Brazo (harp & vocals), Mr. Siko (drums) en Ruby Brown (guitar). Gedurende de voorbije tien jaar zijn deze 'Bottle Nose' trouw gebleven aan ol'school blues. Dit vermeng met eigen originals staan ze garant voor een avond van ongecompliceerde blues waar we mee zijn opgegroeid, en na de aankondiging van 'MC' de Raf konden ze aan een thuismatch beginnen.

Wat onmiddellijk opvalt is dat harper El Brazo wel een boontje heeft voor de sound van Lester Butler en dat kunnen we altijd wel toejuichen maar blijft ook wel riskant. Bij het tweede nummer komt de aanzet van guitarslinger Ruby Brown die ons met een 'SRV' rifje op het verkeerde been komt te zetten. Voor diegene die dachten nu een onvervalste Texas shuffle te gaan aanhoren veranderde dit nummer naar een merkwaardige versie van 'SBWII' zijn 'Help Me'.

Deze 'Bottle Nose' blijft hun covers in een eigenaardig jasje steken en zo zijn nummers als 'Can't Get Even' en Wilson's zijn 'Good Time Charlie' ver weg van het origineel. Leuk om meemaken is hun versie van 'You're Gonna Miss Me When I'm Gone' alsof ze iets willen duidelijk maken aan de fans. Terug naar de Howlin' harp met Lester's zijn 'So Low Down' en daarmee bevinden we ons in het tijdperk van '13'. Na 'On Fire' dooft het vuur van deze 'Bottle Nose' langzaam uit als kan Raf ze ervan overtuigen om nog een bissertje weg te geven voor de fans. Om even onze nostalgische kant te laten zien posten we nog een foto van 'Bottle Nose' uit de oude doos...yep ze zijn het :-)


Bottle Nose anno 2009 © Rootsville

Tweede band van de avond zijn niet minder dan de 'Boogie Beasts'. Met hun doordringende 'boogie' hebben ze al menige zalen in beweging gezet. Twee broederlijke duo's verenigd in één enkele 'boogie machine'. Een voorbeeld ook voor de politieke wereld dat Vlamingen en Walen het best met elkaar kunnen vinden zolang er maar geen 'gemoei' van buitenaf komt.

Jan Jaspers en Gert Servaes speelden ervoor bij de psychodelische blues band Voodoo Boogie en zijn ook wereldberoemd in het Leuvense als de 'Voodoo Twinz'. Mathias Dale en Fabian Bennardo zijn familie van elkaar zowel privé als bij het duo Lord Benardo & The Goone Mat. Hun passie voor dezelfde muziek vonden ze bij de 'Boogie Beasts' die in 2015 het sterke album 'Come and Get Me' op de markt brachten. Nog dit jaar trekken ze de studio in om voor een opvolger te zorgen, maar eerst zullen ze zaal 'Ootello' nog eens doen daveren. Union fait la Force.

Eerst bezorgde de 'PA' man deze toch lieftallige beesten wat kopzorgen met de melding dat ze niet boven de 90 decibels mochten komen, Uh Huh, Oh Yeah! de Boogie Beasts onder de toegelaten geluidsnormen. Om te testen deed ik de app op mijn smartphone open en zonder de soundcheck haalde hij al 82 decibels, dat belooft! Misschien een versie van 'Boogie Beasts Unplugged' LOL.

Allee om de buren als vriend te houden begonnen deze 'Boogie Beasts' eraan met een eerder ingetogen versie van 'Do Her Thing'. Dat 'zij' hun ding zouden gaan doen werd duidelijk met 'Shake'em' en zie, de zaal van 'Ootello' transformeerde vooraan in een danstempel. De 'Boogie Beasts' ten voete uit en zo volgden maar alsmaar meer personen het voorbeeld van de danswillegen. Het zou trouwens vreemd aangevoeld hebben moest dit niet zo zijn geweest. De beesten terug in hun element en zo krijgen we een wel zeer gesmaakte versie van Paul McCartney zijn 'Fab Four' hun 'Helter Skelter'. We naderen toch stilaan Creepy Halloween Night. Voor den Huibbe nogmaals 't is van de Beatles, niet van de Stones ;-).

Hun 'Boogie Chillun', yep het blijft een ambiancemaker 'pur sang' maar wanneer ze aanzetten met 'Calling My Name' voelden de fans nattigheid al blijft het einde met nummers als 'Vegas' en 'Disco' nog altijd een waanzinnige uitsmijter. En nu voor de buren, oogjes dicht en snaveltjes toe en wel te rusten :-)

Volgende 'Blues @ Ootello' op 16 december met de 'Belgian Quo Band' een tribute voor 'Status Quo' en verwittig de buren al maar dat er reusachtige Marshall's bij te pas kunnen komen, anders is het geen Status Quo hé...

f*ck de decibels