© Rootsville.eu

Voodoo Twinz ft. Patrick Louis & Patrick Indestege (B)
De Blauwe Kater Leuven
maandag 30 oktober 2017

reporter & photo credits: Freddie

info club: De Blauwe Kater

info band: Voodoo Twinz


© Rootsville 2017


Even was ik niet mee bij het lezen van de naam 'Voodoo Twinz'. Was het nu omdat we nog maar een stap verwijderd zijn van 'Halloween' of zat er iets anders achter de naam van deze band. Dat Jan Jaspers me al vertelde dat het hier om het huisorkest van 'De Blauwe Kater' te Leuven ging daar was ik al van op de hoogte. Toen zaterdagavond op een concert van 'Voodoo Boogie' Gert Servaes vertelde van 'we' zullen er een fijne avond van gaan maken, toen klaarde de hemel voor me op. Jan en Gert kwamen samen uit 'Voodoo Boogie' en dus...too much alcohol will kill you ;-)

Genoeg 'Voodoo' voor een nacht en dus werd ik op de hoogte gebracht dat ze beiden altijd wel een paar collega's uitnodigden om samen te jammen, en misschien zijn zo ook de 'Boogie Beasts' ontstaan?. Feit is dat we deze 'Twinz' eens een keertje meer in de spotlights zullen gaan zetten, alles voor onze eigenste blues scène. Als aankondiging buiten aan de Naamsestraat stond te lezen 'Voodoo Twinz & The Two Patricks'. Het zou evenzeer om een band kunnen gaan die 'St. Patrick's Day' zou kunnen opluisteren maar niets van die Irish Folk en zeker ook al geen drinkliederen vanavond wel staight blues. Blues met Freddie King, Soulblues met Little Milton, New Orleans Blues met Professor Longhair, zelf een beetje Swamp poppin' met Fats Domino en als toetje zelfs ook nog een portie Rock Steady. Alles op het menu maar helaas geen onvervalste tearjerker :-).

De 'Two Patrick's' dat zijn in eerste instantie Patrick Louis die op 04 november ook te zien zal zijn in 'DLB on Stage' met Lazy Louis. De andere Patrick is die bassist uit de formatie 'Black Cat Biscuit' die op 21 oktober nog de 'Belgian Blues Challenge' aan hun neus zagen voorbijgaan. Gelukkig heeft Patrick Indestege een goede incasseringsvermogen en was die kater al wel doorgespoeld. Na een gezellige 'Tête-à-Tête' met kater Gert werd het rond de klok van 09.00PM tijd om eraan te beginnen in een alweer volgelopen kroeg. Ikzelf had het gezelschap gekregen van Karel Phlix die zijn eigenste 'Handcrafted Original Guttlin' kwam bewonderen, en daar stonden vanavond maar liefst twee stuks van paraat. De rest van de 'gear' was een Gibson uit de ES familie (ik dacht een 275), een Epiphone Masterbuild van grote broer Gibson en als 'beatmachine' voor 'Easy G' een heuse 'Ludwig'.

Meteen de beuk erin met een traditional van Robert Johnson en met 'Ramblin' On My Mind' was daardoor de toon al gezet. Je kon het al aan de inzet van Jan & co opmaken dat dit het allerlaatste concert van deze 'Voodoo Twinz' zou zijn in dit iconisch café. (het weekend van 15 en16 december niet meegerekend). Na een vette boogie bevond iedereen zich hier in 'De Blauwe Kater' in een roes van 'Feeling Good' en stond het in de sterren geschreven dat dit een uitzonderlijk hoogstaande jam zou gaan worden.

Een beleving aan de volle 100% met onder meer Freddie King zijn 'Big Legged Woman', ook 'Going Down' (Don Nix) was van de partij. Een portie 'reggea' voor de aanwezige toekomstige politieke zakkenvullers met 'Swing Easy' van The Soul Vendors, de band uit de 60-tiger jaren met onder meer 'Chief Musician' Ronald Alphonso, en daarmee zitten we bij de 'Rock Steady'. De pret kon niet op en de sfeer was optimaal te noemen. Om de dood van 'Fats Domino' te eren kregen we op de koop toe nog een passage van die Josephine (waarom niet Blue Monday ;-)) en met 'Baby Let Me Hold Your Hand' was er een heerlijke herinnering aan Henry Roland Byrd aka Professor Longhair, en zo leek het even of het al 'Mardi Gras' was in 'De Blauwe Kater'.

Het mocht dan wel een veredelde jam zijn maar persoonlijk vond ik het één van de betere optredens van het jaar en dat mag ook eens gezegd worden. Maandag 6 november staat hier de Britse bluesrocker John Fairhurst op het programma...

The Rhythm Machine

Voodoo Twinz feat. The Two Patrick's

The Helectrix Bass