© Rootsville.eu

Samantha Fish (US)
Spirit of 66 - Verviers
dinsdag 07 november 2017

reporter & photo credits: Paul Jehasse

info club: Spirit of 66

info artiest: Samantha Fish

© Rootsville 2017


2017 is voor Samantha Fish een bijzonder druk jaar geworden. Het uitbrengen van 2 albums, met name 'Chills & Fever' en het pas verschenen 'Belle Of The West' zijn daar niet vreemd aan. Door het uitbrengen van nieuw platenmateriaal komt er ook de verplichting bij kijken om op promotietoer te gaan en voor België was het ontmoetingspunt de 'Spirit of 66' in Verviers. Zo goed als incognito betrad Samantha Fish deze club verscholen achter een sjaal en met zonnebril waardoor haar toch nog jeugdige gezicht enigszins verscholen bleef.

Eenmaal op het podium veranderde de 'look' en onderging ze een enorme metamorfose. Alsof een vlinder uit zijn cocoon was ontsnapt kregen we een Samantha Fish te zien met kort geknipt kapsel à la Monroe. Met als bagage twee nieuwe albums, beide uitgegeven bij Ruf, is het een koud kunstje om de opgekomen fans te bekoren. Beginnen diet ze met werk uit 'Chills & Fever' met het nummers 'He Did It' welk nu juist ook de opener is van dat album. Ook het daaropvolgende 'Chills & Fever' bracht de Spirit al vlug in extase.

Op deze 'tour' laat Samantha Fish zich begeleiden door haar vaste bassist Christopher Alexander uit Austin Texas. Verder ook nog Travis Blotsky (sax), Mark Levron (trompet), beide van New Orleans, Kenny Tuddrick (drums) en Phil Breen (keyboards) eveneens uit de grootste stad van Llouisiana. Het tweede gedeelte van het concert bracht Samantha werk uit haar laatste album 'Belle Of The West' maar ook uit haar vorige 'Wild Heart'. Ook al is het nog de 'Chills & Fever Tour' toch worden alle registers opengetrokken en krijgen we een bloemlezing uit haar repertoire.

Met nummers als 'No Angels' moet deze 'Belle of The West' ook afscheid nemen van haar fans hier in de 'Spirit' waar voor een dinsdagavond toch behoorlijk wat volk was komen opdagen.