© Rootsville.eu

Zac Harmon feat. Texas Slim (US)
De Korenbloem Zingem (vzw Bluesnight)
vrijdag 10 november 2017

reporter & photo credits: Marcel

info artiest: Zac Harmon - Texas Slim
info organisatie: Bluesnight


© Rootsville 2017


Zac Harmon is geboren en getogen in Jackson Mississippi al waar hij opgroeide met de blues. Zijn vader speelde harmonica, zijn moeder piano. Op zijn 16e begon Zac met zijn professionele carrière, toen hij gitaar speelde in de band van Sam Myers, een vriend van zijn vader. Hij was 21 jaar, toen hij naar Los Angeles verhuisde en daar aan de slag ging als studiomuzikant en er ook een zeer succesvolle songwriter en producer werd. In 2009 kreeg Zac in zijn geliefde woonplaats Jackson een Music Award en enige tijd later, in Nashville, de “Little Milton” Guitar Award voor “Outstanding Guitar Player”. Zac Harmon is één van de beste live-performers in de blues, met fans alom over de wereld.

Zijn live-optredens worden beïnvloed, door soul-blues, reggae, en moderne blues-rock. Voor zijn performance op de Bluesnight van Zingem, wordt hij geruggensteund door Texas Slim op gitaar, Chris Gibson aan de bas, Ralph Forrest op drums en Corey Carmichael aan de keys. Toch nog een woordje over Texas Slim.

Deze singer-songwriter werd geboren en groeide op in Dallas, Texas. Verschillende omzwervingen leidden hem tot de blues met een aantal cd’s achter zijn naam tot gevolg. Vandaag was hij de topbegeleider van Zac Harmon.

Er was wel wat volk afgezakt naar in Zingem, maar ik had de indruk dat het wat minder was dan anders, ik denk dat de wedstrijd van de Rode Duivels en het feit dat Harmon daags nadien op Blaublues optrad er misschien voor iets tussen zat.

Harmon wist van bij de eerste noten zijn blues over te brengen op het publiek en verwittigde ons dat wij geen Chicago blues zouden krijgen maar wel degelijk een stevige portie Mississippi Blues. Als geen ander weet hij emoties bij het publiek lost te weken met zijn gitaarspel en pakkende solo’s. Zijn band is een welgevormd team en elk lid van de band vult de ander perfect aan. Hij noemt geregeld zijn muzikanten ‘Doctor’. De reden? Muziek is een medicijn dat de ziel kan genezen. Amen to that brother Zac!

We kregen vooral nummers te horen uit zijn laatste cd ‘Right Man Right Now’, zoals het titel nummer zelf, ‘Hump Your Back’, het aanstekelijke ‘Raisin Hell’ degelijk meegebruld door de enthousiaste fans, ‘Feet Back On The Ground’of ‘I’m Bad like Jesse James’. De aanwezigen reageerden zeer enthousiast. Het bleek dat Michael Burkes zijn allerlaatste optreden in Zingen had gegeven. Harmon werd heel emotioneel toen hij dat vertelde en zette een geweldige versie in van ‘Knockin’ On Heavens Door’ ter ere van zijn overleden vriend. Iedereen werd er voorwaar stil van en je kon een speld horen vallen.

Verder kregen wij ook een greep uit zijn ouder werk, al ‘I’m A Healer’, ‘You Wanna Know’ waarbij Chris Gibson en Corry Carmichael hun beste dansmoves ten beste kwamen geven. Ook songs als ‘Honey Bee’, ‘Sugar Mama’ of ‘Hug Me Like That’ kwamen volop aan bod.
Hierna kreeg ieder bandlid de kans om zijn skills te tonen met meer dan afgemeten solo’s en waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Texas Slim. Elk van de muzikanten zijn toppers maar ik wil toch een bijzondere vermelding geven voor de van New York afkomstige drummer Ralph Forrest, wees gerust, die man kan een stevig stukje drummen.

Weer een geslaagd optreden voor Eddy en zijn kornuiten. Iedereen tevreden naar huis en nu is het wachten op de namen die uit hun hoge hoed zullen getoverd worden voor het volgend optreden. Ik ben benieuwd.

Marcel.