© Rootsville.eu

Paul Lamb & The King Snakes (UK)
GC De Wildeman Herent
zondag 19 november 2017

reporter & photo credits: Freddie

info artist: Paul Lamb
info club: GC De Wildeman


© Rootsville 2017


Er was een tijd dat deze Britse 'Sonny Terry' met regelmaat te zien was op onze Belgische podia. We hebben het zelfs van op de eerste rij kunnen meemaken toen Chad Strentz een tijdje uit de 'King Snakes' wist te stappen. Een moment dat we even moesten wennen en het tijdstip dat Paul Lamb zijn eigen vlees en bloed, zoon Ryan Lamb aan de fans kwam voor te stellen. Gelukkig viel na een tijdje alles terug in de plooi en kwam Chad terug post vatten bij deze 'King Snakes'. Vandaag zijn Paul Lamb & The King Snakes' te gast in het GC De Wildeman te Herent en dit in het zog van hun eerder dit jaar uitgebrachte album 'Live at The Royal Albert Hall' (album report). Toch nog even aan herinneren dat diezelfde Paul Lamb vorig jaar een parel van een akoestisch album uitbracht met als titel 'After Hours' (album report).

Gisteren waren Paul Lamb & The King Snakes samen met Kai Strauss & His Electric Blues Allstars nog te gast op de 2de editie van 'Royal Bluesbreeker Blues' in Nederland. Vandaag staan deze Britten weer terug een stapje dichter bij huis maar eerst hier in Herent nog hun job doen, en dan kunnen we nu over gaan tot het agendapunt van de dag, het concert van Paul Lamb & The King Snakes Live at De Wildeman.

De heren van de King Snake bouwen het langzaam op en zo komen Ol'time bassist Rod Demick, drummer Dino Coccia en zoon Ryan Lamb als trio het eerste nummer inzetten. Nadien is het de beurt aan Chad Strentz en het blues gevoel komt vanaf dan helemaal bovendrijven. Met een heerlijke boogie krijgt een goedgevulde zaal hier in GC De wildeman waarvoor ze vanavond gekomen zijn. Al onmiddellijk komt Paul Lamb de rangen te vervoegen en laat dadelijk horen waarom hij nog tot de betere harpers van zijn land mag worden gerekend. Met een heerlijke 'laid back tune' op 'Mr. Lamb's Groove Walk' komen de warme grooves boven van Paul's Mississippi saxofoon.

Paul Lamb and The King Snakes dat is een mix van boogie en voornamelijk country blues. Maar ook het aspect spirituele blues wordt bij hem niet vergeten en dus krijgen we met 'Preachin' The Blues' een gospel sfeertje hier in de zaal. Ook de bij hun bekende 'Britse' humor blijft niet achterwegen al is het maar om met de nodige conversaties even op adem te kunnen komen. 'Black Jack Blues' zijn de King Snakes dan weer even gaan lenen bij brother Ray en het moment ook voor Paul Lamb om er de chromatische bluesharp bij te halen.

Wanneer drie van de vier King Snakes dan vervolgens het podium verlaten dachten we even dat het maar een kort setje zou gaan worden maar 'father & son' blijven achter en Ryan gaat er rustig bijzitten met een 'dobro' in aanslag. Tijd voor wat heerlijke akoestische country blues uit het album ' After Hours' en met onder meer het nummer 'Stranger Blues' wordt het stil in de zaal waarmee respect wordt getoond voor Paul Lamb.

Van de blues maken ze een bruggetje richting 'pop' met Joe South zijn 'Games People Play' uit 1968 en kijk de zaal begint te bewegen en mee te neuriën. Sommige youngster kennen het nummer ook van de reggea versie van 'Inner Circle'. Met 'Hole in The Wall' schakelen ze terug over naar aanstekelijk boogie en daarmee zit deel '1' er op. Paul Lamb was al wat reclame beginnen maken tijdens het optreden voor de nieuwe cd's en dus werd het toch al aardig aanschuiven aan de 'merchandise corner'. Tijd ook om ons tegoed te doen aan een frisse 'Omer'...

Ook in deel '2' nemen Chad en Paul afwisselend de vocals voor zich waaruit blijkt dat op de warme klankkleur van Chad Strentz nog niet het minste verval op komt te zitten. Ook nu krijgen we werk uit de beide laatste albums met daartussen zoals gebruikelijk eentje uit de oude doos. Met nummers als 'Lose Your Money', 'Ain't It A Pity' en 'Sugar Mama' krijgen de talrijke bezoekers en ook wel heel wat fans van deze Paul Lamb waarvoor ze gekomen zijn en dat is een mix van country blues 'n boogie. Alzo sprak Paul Lamb. Op zaterdagavond 2 december is er hier in het GC De Wildeman een aangename jazzavond met o.a. Jokke Schreurs en 'Wannes in Jazz', een hommage aan Wannes Van de Velde (1937-2008), dit in een jazzy jasje.

met dank aan Pieter Taccoen.