© Rootsville.eu

Albert Hammond (US)
CC De Werf Aalst
zondag 25 november 2017

reporter: Steven Kauffmann - photo credits: Anja Cleemput

info artiest: Albert Hammond
info club: CC De Werf


© Rootsville 2017


De legendarische singer-songwriter Albert Hammond dankt zijn reputatie vooral aan ontelbare hits die hij schreef voor o.a.  Johnny Cash, Roy Orbison, Neil Diamond, Julio Iglesias, Willie Nelson,Whitney Houston en Tina Turner. Dit leverde hem een plaats op in ‘The Songwriters Hall of Fame’ en wereldwijde faam met enkele persoonlijke hits. Na 55 jaar carrière tourt hij nu zelf met zijn band uitgebreid in grotere en kleinere zalen in Europa en was zondag Aalst aan de beurt.

Geruggensteund door zijn goed geoliede live band neemt Hammond het publiek mee op een muzikale reis doorheen een halve eeuw muziek. De 73 jarige meester was in een hip rood lederen jasje gehuld en stak energiek van wal met zijn eigen hits “Everything I want to do” en “Down by the river”, feelgood music pur sang en de sfeer zat er meteen in. Met “I don’t wanna live without your love” van Chicago werd de toon wat sentimenteler, net als de tearjerker “Don’t You Love Me Anymore”dat hij schreef voor wijlen Joe Cocker. Voor de pauze hadden we nog recht op een tripje naar de sixties “Little Arrow”, “Freedom”, een scheut country “Hold on to your hat” en het uptempo “Way Back to you”, allemaal in perfecte banen geleid door zijn solide band en opgefleurd met schitterend toetsenwerk. Albert Hammond toonde zich een uiterst charmante gastheer en de schier ontelbare reeks monsterhits dragen duidelijk zijn stempel : meezingbaar en vaak melancholisch bezingt hij de schoonheid van het leven en de daarmee gepaard gaande onzekerheid en tegenslagen, uit het leven gegrepen, maar nooit klef.

Na de pauze opent hij met “These are the good old days” en een collectief meegezongen “The Peacemaker”. Hij raakt ook meermaals de gevoelige snaar met “ Your world and my world” , “When I’m Gone” , “Anyone with Eyes” en al dit bezongen hartzeer werd gelukkig ook afgewisseld met een happy song “Give a little Love” en smeuige versies van zijn monsterhits “To all the girls we’ve loved before” en Tina Turners’ “I don’t wanna lose you” : het dankbare publiek luste het als zoete koek en krijgt als toemaatje nog een uitgebreide bisronde met op het menu nog een resem hits die getuigen van ’s mans uitzonderlijk bedrijvige songschrijverij. Zo passeerden Leo Sayer zijn “When I need you” , zijn solohits “I’m a train” en “It never rains in California”de revue en werd er afgesloten met “The Air that I breathe”. Een meer dan verdienstelijk concert van een grote meneer.