© Rootsville.eu

Gasoline Lollipops (US)
Ace Café Reet
zondag 25 november 2017

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Gasoline Lollipops
info club: Ace Café


© Rootsville 2017


Zondagavond en op het programma en rootsnight. Daarvoor moeten we uiteraard naar 'de' rootstempel bij uitstek en dat is het 'Ace Café' in Reet. Hier bij 'de Chris' kan je zo goed als iedere zondag terecht om het weekend gepast af te sluiten. Rockabilly, country, bluegrass, rock 'n roll en zelfs blues staat hier met regelmaat op het programma. Op zondagavond ging het dus richtin 'Ace Café' voor de 'Gasoline Lollipops'.

Een tijdje gelden mocht ik hun nieuw album 'Soul Mine' ontvangen en toen was ik behoorlijk onder de indruk van de variatie waarmee deze uit Colorado afkomstige Alt-country groep hun nieuw album kwamen voor te stellen. 'Surfing Airlines' staat er voor gekend om talrijke van deze groepjes richting België te halen en het succes valt of staat dan met wat ze er hier 'live' vanaf brengen. Soms komt je een ontdekking tegen waarvan je achterover slaat. Zo was er tijdens de maand september het Canadese duo 'Blue Moon Marquee' die ons werkelijk van onze sokken wisten te blazen en waarvan we hopen dat we ze volgende jaar nog eens terug kunnen zien. De 'Gashouse Gorilla's' was nog zo een formatie die tijdens de zomer hier op onze podia potten wisten te breken en na het beluisteren van het album van deze 'Gasoline Lollipos' waren mijn verwachtingen dan ook hoog gespannen.

Wat ook met regelmaat terugkomt is dat de aangekondigde groepen van dit formaat tijdens de vlucht richting Europa komen te krimpen. Zo ook met deze 'Gasoline Lollipops'. Het kan gebeuren dat er iemand beroepsmatig moet achterblijven in de States. Ook bij deze band was dit het geval maar als het dan 2 smaakmakers betreft op het album is dit uiteraard minder leuk. Zo moeten we het zonder de aangename stem stellen van Alexandra Schwan, die het album een extra meerwaarde wist te geven. Nog zo iemand die sterk naar voor kwam was Jeb Bows op de 'fiddle'.

Een aangename stem en het smaakmakende vioolspel zijn dus twee aspecten die we moeten missen bij deze 'Gasoline Lollipops' en dat is heel spijtig. De rest zijn vier 'outlaws' die hier hun versie van Punk en Folk willen brengen maar eerlijk in deze formatie zo zijn er dertien in een dozijn. De enige variatie die erin bestond was dat zanger Clay Rose afwisselend in twee 'mics' kwam te zingen waardoor we van stereo naar een monotoon geluid overgingen. Leuk maar wanneer het zo goed als bij ieder nummer gebeurt gaat het na een tijdje vervelen. Het tempo zat wel goed maar ook hier was weinig of geen variatie te bespeuren zodat weinig verschil leek tussen song 1 en song 10.

Een goede raad aan deze 'Gasoline Lollipops'. Wanneer je een sterk album als 'Soul Mine' komt voor te stellen breng het dan ook als dusdanig want geloof het of niet we zijn hier wel wat gewoon en zeker in het 'Ace Café'!

Reeds enkele 'toppers' in het 'Ace Café' voor 2018