© Rootsville.eu

Albert Vila Trio (E)
De Blauwe Kater Leuven
maandag 04 december 2017

reporter & photo credits: Freddie

info club: De Blauwe Kater

info band: Albert Vila

© Rootsville 2017


Toch nog een streepje blues alvorens ze in 'De Blauwe Kater' de deuren komen te sluiten. Maandagavond 4 december is Albert Vila te gast. Deze 'jazzman' mag je gerust als een globetrotter bestempelen. Me know nothing, me from Barcelona gaat voor deze Albert Vila niet op. Hij begon zijn muzikale studies in 'Taller de Musics' te Barcelona en trok daarna naar het conversatorium van Amsterdam voor 'Jazz guitar perfomance'. Ondertussen was België ook al niet vreemd meer voor deze jazzgitarist en won hier in 2004 Op Jazz Hoeilaart de 'Dutch Jazz Competition'. Later behaalde Albert Vila zijn graduaat aan de prestisieuze 'Manhattan School of Music' in New York. Daar volgde hij masterclasses bij Rodney Jones, Dave Liebman en Phil Markowitz...

Vorig jaar bracht Albert Vila zijn album 'The Unquiet Sky' op de markt met daarop ook Aaron Parks, Doug Weiss en Jeff Ballard. Een album dat ook hier in 'De Blauwe Kater' centraal zal staan. Alhoewel dat blues en jazz hier in deze kroeg vaak onder hetzelfde dak schuil gaan is het toch enigszins verwondelijk dat het publiek hier vanavond totaal anders is, we zitten nochtans in dezelfde studentenstad.

Samen met een ritme sectie dat bestaat uit Daniel Jonckers op drums en Nic Thijs aan de contrabas lukt het deze Albert Vila ook hier in Leuven een blijvende indruk achter te laten. Of hij nu soleert op 'Therefore' of zijn Trio orchestreert naar nummers als 'New Deal' of 'Gym Jam' het ritme van Vila's gitaar blijft steeds centraal. Het is zelfs niet ondenkbaar om een concert bij te wonen wanneer deze Albert Vila volledig solo zou aantreden. Op het nummer 'Three Days After' krijgen we zlefs sterke rifs te horen waarbij je even zou gaan denken dat rock hem ook niet vreemd is.

Met deze Albert Vila zitten we helaas weer een stapje dichter bij de sluiting van deze 'De Baluwe Kater'. Volgende maandag is er nog full-ambiance met 'Black Cat Biscuit' en dan wuiven we deze plaats uit op het 'Farewell Fest' op 15 en 16 december.