© Rootsville.eu

Music Corner @ Loodscafé
Flor Colebunders feat. Ann Verhoelst &- Wim Vermunicht
Loodscafé Aarschot (10-12-2017)
reporter & photo credits: Freddie

info club: Loodscafé

info artiest: Camarados

© Rootsville 2017


Voor de allerlaatste 'Music Corner' in ons favoriete café te Aarschot bevonden we ons even in een tweestrijd...maar de gezelligheid wint en dus ging het richting 'Loodscafé'. Op het programma de fingerpickin' guitarslinger van Aarschot en omstreken, Flor Colebunders. In zijn gezelschap is er Ann Verhoelst en Wim Vermunicht en samen vormen ze 'Los Camarados' van de dag. Sinds het ontstaan van deze 'Music Corner' is het hier steeds cerscendo blijven gaan. Flor zelf was er hier vanaf de eerste editie bij en is ook steeds een weerkerende bezoeker gebleken. Reden te meer om deze 'local hero' nogmaals zijn ding te komen laten doen. Tijdens de drie voorbije jaren kregen we hier een aanbod waarbij diverse muziekstijlen aan bod kwamen, Blues, Americana, Folk, Bluegrass Jazz en zoveel meer met steeds één en dezelfde resultaat. Een bomvol 'Loodscafé' waarbij muziekliefhebbers allerlei hier verzamelen in een meer dan ontspannende sfeer. Niet zelden ontstond hier een spontane sing-a-long zowel bij nationale als internationale artiesten. Enkele namen gaan opnoemen zou diegene die we dan vergeten onrecht aandoen, dus merçi aan allen.

Met vandaag op de affiche 'nen' echte van de streek is het ondanks de ellende op de weg al vlug gezellig vol in dit aanhangsel van 'De Knoet' en wordt nogmaals bevestigd dat muziek en gezelligheid hier hand in hand gaan. Flor Colebunders heeft voor de gelegenheid zijn vriendin Ann Verhoelst meegebracht. Niet enkel en alleen om hem vocaal te ondersteunen, want dat weten we al wel, maar zo kom je zelden of nooit te laat thuis natuurlijk. Als derde radertje in het geheel is er dan nog multi-instrumentalist Wim Vermunicht (keys, trompet, accordeon, tophat) en er is zelfs een heuse PA-man komen opdagen, al zouden ze die later wel even kwijt spelen :-).

Ook al verdedigt Flor zichzelf dat hij niet zoveel van 'blues' afweet toch begint dit 'trio' met nummers waarbij ze dadelijk enkele grote namen opvoeren. Openen van wat een meer dan gezellige namiddag zal worden doen ze met 'Mercedes Benz' aka 'The Politician' van Janis Joplin en daarmee is de toon al meteen gezet. Voor een onwetende (blues) gitarist komt de Flor wel meteen ook aandraven met enkele nummers van de Ierse god Rory Gallagher' met onder meer 'Bankers Blues'. Door een speciale toets op Wim's Yamaha krijgen deze rauwe spinsels van Gallagher een Ragtime gevoel.

Van 'de' blues naar American is voor deze kameleons geen enkel probleem en, zo kan Ann haar vocale talenten tentoon spreiden op het wondermooie 'Home', schoewen lieke. Tussen al dit moois gooien ze er zelfs een streepje country bij. Line dancers worden vriendelijk verzocht dit pand onmiddellijk te verlaten ;-) Was het op vraag van 'de Jokke' of is het omdat Flor Colebunders een liefhebbers is van Leo Kottke, feit is dat in navolging van deze Amerikaanse fingerpickin' artiest ook onze Flor er zijn twaalfsnarige 'Guild' bijhaalt. Dit voor een korte, heu Kottke medley met daarin ook 'Wheels', een hit uit 1961 van de String-A-Longs. Meteen daarna nemen ze de 'highway' richting circuit van Indianapolis waarna het tijd wordt voor een change-over.

Flor neemt zijn 'Strat' ter hand, Wim haalt er een trompet met demper bij en Ann schakelt om van een watertje naar een wijntje LOL. Het resultaat is wat NOLA jazz met 'My Suitcase is Always Packed'. Op het daaropvolgende 'Someone Just Like You' van Sarah Bettens krijgt Ann het hier in het Loodscafé wel bijzonder stil. Top! Het aflsuiten van de eerste set doen ze dan met Carl Perkins' zijn 'Boppin' the Blues'. Tijd voor den hoed!!!

Door de aanhoudende kwaliteit van dit trio 'Los Camerados' was Yves aan de PA enigszins werkloos geworden waardoor hij voor aanvang van de tweede set even zoek was. Geen nood want het openende jazzy swingdingske daarvoor moet niet aan de knopjes worden gedraaid. Ann Verhoelst is een grote van van Norah Jones (wie niet?) maar helaas kon Billie Joe Armstrong er vanavond niet bij zijn dus moet buddy Flor maar even diens job gaan invullen op het mooie duet 'Long Time Gone'. We krijgen daarna nog wat 'ragtime' en zelfs een adembenemede versie van 'Chasing Cars' waarna ze feilloos overschakelen van Snow Patrol richting Ierse folk van Sharon Shannon en kan Wim zijn kunnen aan de accordeon laten horen.

Als er al iemand is waarvoor Flor Colebunders zijn petje voor afdoet is dit zonder meer Mark Knoffler. Met een nummer uit 'Local Hero' zet Flor hier een feilloze prestatie neer geruggesteund door Wim aan de keyboards. Eén kleine nuance hierbij, de Mark heeft daar miljoenen aan verdient en de Flor moet 'strakskes' eerst nog 'den hoed' delen. Geluk zit soms in een klein hoekje. Wanneer er country en Americana op het menu staan kan je uiteraard niet voorbij de obligate Johnny Cash. Op diens tonen van 'Ring Of Fire' raken de stembanden hier dan eindelijk op temperatuur en komt het café tot leven. Afsluiter is 'I Washed My Hands in Muddy Waters' in de versie van George Thorogood al blijf in ik onmin leven met Flor en lijkt dit meer op de versie van Johnny Rivers ;-) De credits die gaan evenwel naar countryzanger Joe Babcock al twijfel ik eraan of SABAM er wel een cent van zal doorsturen.

Hoe? Gedaan? da kan nie en dus verplicht 'de Jokke' deze 'Los Camarados' om er nog een paar bij te doen. De bissers waren 'Love Me Tender' van de 'King' en outswinger was een boogie van Canned Heat met 'On The Road Again', al had een 'kessemes lieke' er ook wel in gegaan. Knap gedaan en we hebben hier vandaag geen enkel moment een internationale bezetting gemist. Sjapo!

volgende 'Music Corner' op zondag 14 januari met Big Dave & Jokke Schreurs!