© Rootsville.eu

3hattrio (US)
tiltle: Lord of the Desert
music: Alt-folk
year: 2018
label: Okehdokee Records
release date: february 23, 2018
booking: Lucky Dice Music (Sandra Zuidema)

info artist: 3hattrio

© Rootsville 2018


Met deze 'Lord of the Desert' van '3hattrio' staat hun conto reeds op vier stuks. Het '3hattrio' is afkomstig uit Virgin UT. is ontstaan toen violist Eli Wrankel 15 jaar oud was. Het begon allemaal toen Eli's ouders bij wijze van 'fundraising' om het schoolorkest waar Eli in speelde te kunnen laten optreden in Disneyland. Vriend van de familie, bassist Greg Istock vroeg toen aan Eli om te komen mee jammen. deze '3hattrio' ontstond dus een vriendschap maar ook zeker door de muzikale band die eruit verder groeide.

De 'Southwest Desert' is voor dit trio zonder meer een bron van inspiratie gebleken tijdens het componeren van hun nummers. Je kan hun muziek onderbrengen in de categorie Folk maar net als bij zoveel strekkingen is er door de jaren heen een enorme breedte ontstaan. Ook bij dit '3hattrio' is dit niet anders en zijn er op deze 'Lord of the Desert' raakvlakken met jazz en blues maar ook met spirituele muziek zijn er overeenstemmingen. Dit wil niet zeggen dat dit album eerder wereldmuziek is georiënteerd want voor mij gaan de meeste nummers zelfs richting Malinese blues zoals we die kennen van Tinariwen en daar zal de 'spirit' van de woestijn ook wel mee te maken hebben.

Opener 'Dust Devil' doet je wel dadelijk richting Oosten kijken al verandert dit onmiddellijk wanneer de stemmen van Hal Cannon en Greg Istock er zich mee gaan bemoeien. Blok daarbij de 'filddle' van Eli Wrankle even weg en je kan met enige verbeelding gaan spreken van een gospel bluesje. Bij het daaropvolgende 'Pilgrim' gaat het trio enigszins de psychedelische kant op van de Amerikaanse Folk wat zeker en vast ook het geval is op 'Night Sky'.

In nummers als 'In Our Hands' en 'War' ontstaat het gevaar dat je bij het beluisteren ervan in een of andere trance komt te zitten. Het donkere en meer elektronische 'I Am' is dan weer van een andere dimensie net als de afsluitende titeltrack 'Lord of the Desert'. Deze zomer komen die van dit '3hattrio' richting Europa afgezakt en is een bezoek aan een concert van hen zeker aan te bevelen. A spiritual and psychodelic trip trough the desert.

tracks:

01 Dust Devil
02 Pilgrim
03 Night Sky
04 In Our Hands
05 War
06 Faith
07 I Am
08 Wastelands of Yesterday
09 Skeleton Tree
10 Motel
11 Won't Help
12 Poor Boys
13 Lord of the Desert

musicians:

Hal Cannon: guitar, banjo, vocals
Eli Wrankle: violin
Greg Istock: double bass, foot percussion, vocals