© Rootsville.eu

7 Days in Alaska (Nor)
tiltle: Dancing With Ghosts
music: Alt-rock
release date: december 14, 2018
label: MTG Music
info artist: 7DIA
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Deze "Dancing With Ghosts" gaat een EP en enkele singles vooraf en is het volwaardig debuutalbum van de Noorse Alt-rock formatie "7 Days In Alaska". Deze band bestaat uit Martin Bjerke, Chris Gundersen en Simen Sandnes en de opnamen van dit album kwam er door een sessie uitnodiging in Nashville van Grammy-winnaar Nathan Dantzler.

Hun single "Us Against The World" mocht al op heel wat airpley rekenen in de Scandinavische landen. Deze "7 Days In Alaska" haalde de inspiratie bij hun idolen uit hun jeugd als U2, Rasmus en Muse. Het album bestaat uit 11 nummers die allemaal het aspect energieke pop-rock komen te belichten met coole gitaar rifjes, aannemelijke synts melodiën en magische drum grooves. De fans van onder meer "Nothing But Thieves" zullen ook hier bij deze "7 Days In Alaska" hun gading vinden.

Van start tot realisatie werd het maken van deze "Dancing With Ghosts" een peridoe van liefst maar twee jaar uitgetrokken. Met talrijke concerten in Noorwegen en Duitsland genieten deze "7 Days In Alaska" al van een ruime 'live' reputatie.

tracks:

01. Lost At Sea
02. Cloud 9
03. Make You Stay
04. Hey Girl
05. Love Me Hate Me
06. All The Things I'll Never Say
07. Marielle
08. Stand
09. Us Against The World
10. Everything I Did
11. Never Ends

musicians:

Martin Bjerke: vocals
Christer Gundersen: guitar
Simen Sandnes: drums