© Rootsville.eu

A/B Trio (Can)
tiltle: Trioliloquy
music: Jazz
release date: november 09, 2018
label: Chronograph Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: A/B Trio

© Rootsville 2018


Het award winning A/B Trio is altijd op zoek naar manieren om hun geluid te ontwikkelen. Na het succes van "Out West", met Mike Murley, Dan Davis (saxofoons), waren Josh McHan (bas) en Thomas Bennett (drums) op zoek naar een andere manier om hun geluid samen en zo hun vaardigheden als muzikanten te ontwikkelen. Voeg daarbij Kevin Turcotte in, een in Toronto gevestigde trompettist met meer dan honderd opnames op zijn naam. Turcotte fungeert als een katalysator voor de muzikale groei van de leden van A/B Trio, maar deze samenwerking ondersteunt ook de culturele uitwisseling tussen Alberta-muzikanten en die uit het oosten.

Met brutaal woordspel, doordachte melodieën en ritmisch spel, zal "Trioliloquy" je hart sneller doen kloppen. "Rotonde" is een funky deuntje dat visioenen van de spionnen uit de jaren 70 voortbrengt. Het titelnummer "Trioliloquy" is een onbezonnen, eerlijk verhaal dat met ritmische intensiteit wordt verteld door alle drie de leden die de stem van elk individu eren terwijl ze een enkelvoudig verhaal bewaren.

"Leda's Song" is een intiem gesprek tussen McHan en Davis waardoor je het gevoel hebt dat je getuige bent van een teder moment tussen geliefden. Met een contrasterende uitstraling aan de rest van het album, is "Los Plazos Del Patrón" wat zich vertaalt naar "De voorwaarden van de werkgever" een politiek geladen deuntje zonder resolutie. Wanneer je McHan's scherpe adem hoort in de intro van "Bluesaholic" kan je het niet laten om naar een donkere blues club te worden gebracht en het volgende gesprek tussen de spelers is competitief en informatief.

tracks:

01 Lenny’s Beat
02 How Suite It Is
03 Roundabout
04 Trioliloquy
05 Leda’s Song
06 Los Plazos Del Patrón
07 Bluesaholic
08 Secondary Opinion

musicians:

Thom Bennett: drums
Josh McHan: upright bass
Dan Davis: saophone

special geust:

Kevin Turcotte: trumpet