© Rootsville.eu

Ad Vanderveen (NL)
tiltle: Denver Nevada (Still Life)
music: Americana-Alt-folk
year: 2018
release date: february 16, 2018

label: Continental Record Services (CRS)

info artist: Ad Vanderveen

© Rootsville 2018


Ad Vanderveen werd geboren in Hilversum maar zo goed als de helft van zijn familie wonen in Canada. Nog voor de naam 'American' werd gebruikt schreef Ad Vanderveen al nummers in de diverse genres die later als American gebundeld zouden worden. Hij speelde in diverse bands alvorens hij in de 90-tiger jaren solo ging en als dusdanig al meer dan 30 albums op de markt bracht. Vorig jaar speelde hij in juli de openingsact voor niemand minder dan Van Morrison en zijn muziek kan je als tijdloos bestempelen.

'Denver Nevada' is zijn nieuwste album dat in Europa begin februari op de markt zal komen. Het album herbergt 11 nummers waarbij je al luisterend kan wegdromen naar de enorme open vlakten van Denver Nevada. Uiteraard zal dit allemaal plaats vinden in een droomwereld waarin 'Denver Nevada' als een fictieve plaats wordt aanzien.

Het album benadrukt de melancholische gemoedsrust van de gebruikte nummers en gedichten. Niet enkel akoestisch maar ook vergezeld van piano, elektrische gitaar, basgitaar, drums en harmonie vocals brengt Ad Vanderveen hier alle nummers die je kan beschrijven als alt-folk met duidelijk ook invloeden van rock en jazz. Er komen zelfs 'strings and horns' aan te pas om de nummers nog iets extra te geven. Nummers als 'Big Old Lonely Feeling' en zeker ook de titeltrack 'Denver Nevada ' nemen je mee in de wereld van Ad Vanderveen waar hij muziek en gedichten als een harmonie doet samenvloeien.

tracks:

01 Another Song
02
03 Backroads of  Hope
04 Castles
05 Denver Nevada
06 Ruminations
07 Wooden Shoes, Wooden Heart ,Wouldn’t Listen
08 Blackbird Singing a Blue Note
09 In The Name Of Rock ‘n’ Roll
10 My Sweet Crushed Angel
11 Afterthought – Groveling Grandeur