© Rootsville.eu

Adi Meyerson (US)
tiltle: Where We Stand
music: Jazz
release date: june 5, 2018
label: Positone
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Adi Meyerson

© Rootsville 2018


Adi Meyerson werd als dochter van Amerikaanse ouders geboren in San Francisco. Toen ze twee jaar oud was verhuisde ze met haar ouders richting Jeruzalem, waar ze ook opgroeide. Ze volgde haar muzikale opleiding in de prestigieuze "Charles A. Smith Jerusalem high school of the arts" waar ze op 14-jarige leeftijd basgitaar studeerde. Mede door het beluisteren van het album 'Plus 4' van Sonny Rollins werd ze verliefd op jazzmuziek.

Later begon ze de 'upright bass' te bespelen, zoekend naar een sound die beter geschikt was voor jazz. Drie maanden later werd Adi toegelaten tot het prominente samenwerkingsprogramma tussen "The Center of Jazz Studies (CJS)" aan het conservatorium van Israël en "De nieuwe school voor jazz en hedendaagse muziek" Daar had ze het voorrecht om te studeren en te spelen met enkele van Israëls beste muzikanten, zoals Amit Golan, Amos Hoffman, Ofer Ganor, Danny Rosenfeld, Erez Bar Noy en Yuval Cohen. Terwijl ze aan het CJS studeerde woonde ze in Tel Aviv en werd Adi een van de meest gevraagde muzikanten in de lokale jazzscene. Ze speelde in prestigieuze zalen zoals "Levontin 7", "The Yellow Submarine" en "Shablul Jazz". Tussen september 2011 en augustus 2012 werd Adi verkozen tot bassist voor de Israëlische nationale "Cameri" theater Award-winnende productie van het muzikale "Cabaret", die 160 keer in Israël werd vertoond.

In augustus 2012 verhuisde Adi naar New York om haar studie voort te zetten op "The New School for jazz and contemporary music" waar ze in 2014 afstudeerde. Ze kreeg er de gelegenheid om te studeren bij enkele van de grote meesters zoals Reggie Workman , Ron Carter, Charles Tolliver, Kirk Nurock, Billy Harper en Bob Cranshaw.

Sinds ze terug in New York woonde beïnvloede Adi p de NYC-jazzscene en verdiende ze zo de titel als aanstormend jong talent. Ze heeft met veel lokale grootheden gespeeld, zoals Joel Frahm, Joe Magnarelli, Steve Nelson, Charli Persip en vele anderen in de omgeving van NYC op zeer bekende locaties zoals Mezzrow, Smalls jazz, Fat Cat, Smoke Jazz, Minton's, Zinc Bar, Dizzy's Coca Cola en anderen.

Met deze 'Where We Stand' brengt Adi Meyerson op 5 juni haar debuutalbum uit dat vorig jaar met haar Quintet werd opgenomen. Als vocalsite en op gitaar horen we Camila Meza. Verder werkten mee aan dit album Joel Frahm (sax), Mike King (piano) en Kush Abadey (drums)

tracks:

01. Rice and Beans
02. AD Train
03. Eunice - intro
04. Eunice
05. Little Firefly feat. Camila Meza
06. A Touch of Grey
07. TNT
08. Holes
09. Where We Stand feat. Camila Meza
10. Unfinished Business

musicians:

Adi Meyerson: upright bass
Joel Frahm: sax
Mike King: piano
Kush Abadey: drums
Camila Meza: guitar, vocals