© Rootsville.eu

Adison Evans (US)
tiltle: Meridian
music: Jazz
release date: 2018
label:
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Adison Evans

© Rootsville 2018


Na haar debuutalbum 'Hero' als bandleider uit 2016 is deze 'Meridian' het tweede album in die hoedanigheid van saxofoniste Adison Evans. Evans combineert pure opwinding met een soulvolle saxofoonklank in een onnavolgbare aanstekelijkheid. Adison heeft het podium gedeeld met verschillende legendarische artiesten waaronder Beyoncè, JayZ, Stefon Harris, Christian McBride, Terence Blanchard, Wynton Marsalis, Demi Lovato, Trisha Yearwood, Nicki Minaj en nog veel meer.

Evans maakte haar debuut in de popwereld en speelde in de 2013 Superbowl met Beyonce. Na haar afstuderen aan de Juilliard School, begon Adison aan een twee en een half jaar lang avontuurlijk spelen en touren met Beyoncé in de "Mrs Carter Show World Tour", gevolgd door Beyonce en JayZ in de geschiedenismakende "On The Run" Tour. Adison is te horen en te zien is in veel van Beyounce's muziekvideo's, waaronder "Countdown", de HBO Beyonce-specials en Beyonce dvd's.

In 2014 bracht Evans twee en een half zeer drukke jaren van toeren met zowel Beyoncé en Jay Z tot een einde in Parijs. Toen ze dit deed, besefte ze dat de bruisende, chaotische energie van New York City niet de meest terugkeerbestemming voor haar was. In het belang van het vloeiend kunnen spreken van een andere taal, maakte Evans de moedige beslissing om naar Asciano te verhuizen, een klein plattelandsdorp bovenop een heuvel buiten Siena in Toscane.

Op deze 'Meridian' vinden we 9 nummers terug met als opener de titeltrack. Het is een opener voor het album dat zich richt op de verbinding van de groep als geheel en bereikt energie en diepte door dynamiek, geluid en nuance. Dit lied is een liefdevolle herinnering dat we allemaal verbonden zijn, met de aarde en met elkaar. "Owl People" is een eigenzinnige deuntje dat Evans samen met saxofonist Troy Roberts schreef. Met de baslijn en de melodie voor het eerste deel van dit stuk, geïnspireerd door John Scofield, nam Roberts vervolgens dit openingsgedeelte en creëerde een contrasterende brug.

"Monkey Mind" is een compositie die reflecteert op het onophoudelijke gebabbel dat zo vaak onze hersenen kan bezighouden. Het middelste deel van het stuk opent dan om een moment van helderheid en vastberadenheid weer te geven, om nog een keer begroet te worden met het baspatroon en de aandrijftrommels waarin onze aapgeesten weer activeren. Meridian onthult een nieuwe kant aan de visionaire instrumentalist, een die haar waardering toont voor de natuur, haar omgeving en vooral haar verbinding met deze elementen. Met nummers als het zwoele 'Two For The Road' en 'Côte D'Azur'.

 

tracks:

01 Meridian
02 Owl People
03 The Plunge
04 Two For The Road
05 Komorebi
06 The Parking Song
07 Monkey Mind
08 Côte D'Azur
09 Serpent's Tooth

musicians:

Alison Evans: saxophone
Troy Roberts: Saxophone
Matthew Jodrell: trumpet
Silvano Monasterios: piano
Joseph Lepore: bass
Roberto Giaquinto: drums
Jeremy Smith: percussion
Vasko Dukovski: clarinet