© Rootsville.eu

Aiming For Enrike (Nor)
tiltle: Las Napalmas
music: Electronic rock
year: 2018
label: Jansen Records
release date: february 23, 2018

info artist: Aiming For Enrike
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2018


'Aiming for Enrike' bestaat uit het Noors duo drummer Tobias Ørnes Andersen en gitarist Simen Følstad Nilsen. Met hun nieuwe album 'Las Napalmas' zijn de heren niet aan hun proefstuk toe. ‘Las Napalmas’ is na ‘Mao Miro’ (2012) en ‘Segway Nation’ (2016) al hun derde album dat in hun thuisland al vorig jaar werd uitgebracht.

Hun muziek in een vakje gaan plaatsen is haast onbegonnen werk. Zelf noemen ze het een 'To Be Or Not To Be' project en dus is het hier van 'To Love Or Not To Love'. Een middenweg is er helaas niet. Negen eigen composities waarbij elektronica de voornaamste rol speelt. Het experimenteren door beats en grooves via PC nader tot elkaar te laten komen geeft hier soms vreemde maar ook beluisterbare resultaten.

Door het creëren van meerdere ritmes verkrijgen ze een eigen sound die als 'Mathrock' kan worden beschreven. Vele muzikale toestanden uit Afrika en Zuid-Amerika brengen diezelfde polyritmische vorm van muziek of is het kabaal? Ook al lijkt het veelal op improvisatie toch zullen kenners er een patroon in weten te vinden. The way to industrial sounds waar niet in het minst dit duo veel plezier aan zal beleven.

tracks:

01 Nibblonian Car
02 Marion Jones
03 Social Window
04 Hi Ball
05 Lagoon
06 Front Runner
07 Lactic Acid Trip
08 Las Napalmas
09 Moustache

musicians:

Tobias Ørnes Andersen
Simen Følstad Nilsen