© Rootsville.eu

Alex Nakhimovsky and June Bisantz (US)
tiltle: Love's Tango
music: Jazz
release date: january 18, 2019
label: EH2U
info artist: Alex Nakhimovsky - June Bisantz
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Deze "Love's Tango" is een verzameling van Latin en jazz songs die werden geschreven door June Bisantz en Alexander Nakhimovsky. Beiden toeren reeds sinds 2005 samen en alhowel dit al aan hun derde project is dit hun debuut op het gebied van co-writing. Beiden hun roots liggen in de klassieke muziek en kozen nu voor de liefde voor Latijnse ritmes en jazzharmonieën.

Juni Bisantz is naast muzikant ook een beeldend kunstenaar. Ze heeft verschillende originele vocale jazzcollecties gecomponeerd en geproduceerd, die allemaal nationale erkenning hebben gekregen.

June heeft internationaal getourd en opgetreden met gerenommeerde jazzmuzikanten, waaronder Steve Swallow, Bob Moses, Paul Brown, Lew Soloff, Jerry Neiwood, Mike Stern, Steve Davis en Will Lee. Recensies en artikelen over haar werk zijn verschenen in publicaties zoals People Magazine, USA Today, JazzQuad.Ru, Jazziz Magazine, Jazz Podium Magazine, Jazz USA, de New York Times, New York Newsday en de Boston Globe.

Bisantz 'release 2012, It's Always You, geïnspireerd door het vocale werk van de legendarische Chet Baker, kenmerkte zowel bekende als obscure Baker-songs die de loop van zijn fascinerende carrière overspannen. Haar huidige release Love's Tango, co-auteur van jazz / klassieke pianist & componist Alex Nakhimovsky, geeft aan dat ze terugkeert naar originele muziek met een verzameling van door het Latijn geïnspireerde liedjes over liefde in al zijn vormen.

Mevrouw Bisantz is ook emeritus hoogleraar Art & Design aan de Eastern Connecticut State University en heeft haar beeldende kunst tentoongesteld in galeries, musea en openbare ruimtes in de Verenigde Staten.

Nakhimovsky's indrukwekkende klassieke repertoire heeft geleid tot uitvoeringen op enkele van Amerika's grootste podia, waaronder Carnegie Hall. In 2005 was hij te horen bij Joe Hisaishi's New Japan Philharmonic Orchestra op An American in Paris, een uitgave van Universal Label. Als jazzartiest toerde hij door de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Israël en trad op met jazzlegendes Benny Golson, Jackie McLean, Jimmy Cobb, Valery Ponomarev, Sheila Jordan, Curtis Fuller, Victor Bailey en Grammy-genomineerde artiesten Bill Evans & Carla Cook.

Op het album vinden we drie bossa-nova's terug, twee samba's, een door Rachmaninoff geïnspireerde strijkkwartet-prelude en één unieke tango, waaraan het project zijn naam ontleent. Ook gekenmerkt samen met de vele talentvolle muzikanten op deze opname, zijn beroemde trombonist Steve Davis en gladde jazzgitarist Norman Johnson.

tracks:

01 This Reverie
02 Eleven Note Samba
03 Prelude To A Wish
04 A Wish Came True
05 Love's Tango
06 Ocean Dreams
07 It's You

musicians:

June Bisantz - voice
Alex Nakhimovsky-piano
Norman Johnson - guitar
Matt Dwonszyk - bass
Brunilda Myftaraj - violin
Lu San - viola
Kathy Schiano - cello
Marcus Centola - accordion
John Mastroianni - flute, clarinet, sax
Jeff Holmes - trumpet/flugelhorn
Steve Davis - trombone
Ed Fast - drums & percussion