© Rootsville.eu

Amund Maarud & Lucky Lips (Nor)
tiltle: Perfect Stranger
music: roots
release date: , 2018
label: Snaxville
info artist: Amund Maarud
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Maarud is bekend als een van de beste bluesgitaristen in Noorwegen en tourde in binnen- en buitenland met verschillende bands. Zijn concerten worden omschreven als krachtige liveshow waarin verschillende elementen worden gecombineerd, van blues tot psychedelische rock.

Samen met zijn broer Henrik Maarud (drums) begon hij de band «MaarudKara» op zesjarige leeftijd. De band werd tweede in de Talentiaden (1997) op NRK en bracht het album First Blues het jaar daarop uit. In 2000 begon hij zijn solocarrière gesteund door zijn band A.M. Band, nog steeds met zijn broer-drummer en met blues in hun repertoire. De band bracht twee albums uit "Ripped, Stripped & Southern Fried" (2003) en "Commotion" (2004), en werd genomineerd voor de Spellemannprisen 2003 in de categorie "Blues & Country" voor het debuutalbum Ripped, Stripped & Southern Fried.

Deze "Perfect Stranger" wordt gebracht als "Amund Maarud & Lucky Lips" en lijkt in eerste instantie recht uit de Noorse Appalachen te komen. Nummers als "Change of Heart" en " Don't Tell Me How To Spend My Tme " hebben een lichte bluegrass invloed. Pas na "Perfect Stranger" met het nummer "Indian Butterfly" kunnen we enige blues toestanden beginnen waarnemen al blijft de banjo van Even Reinsfelt Krogh als een rode draad doorheen het album lopen. Een album dat werd uitgebracht op "Snaxville" waar Amund mede-eigenaar van is.

tracks:

01. Change Of Heart 
02. Don't Tell Me How To Spend My Tme 
03. Perfect Stranger 
04. Indian Butterfly 
05. Daydream 
06. My Guitar 
07. Going Home 
08. Translate My Instructions 
09. Carry Me 

musicians: