© Rootsville.eu

Andrea Van Cleef (I)
tiltle: Tropic Of Nowhere
music: Rock
year: 2018
label: Rivertale Productions
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Andrea Van Cleef


© Rootsville 2018


Na 12 beroepen en 13 ongelukken besloot de uit het Noorden van Italië afkomstige Andrea Van Cleef om gitaar en basgitaar te spelen wat hem bracht tot in talrijke garage punk bands. Later richtte hij ziijn eigen band op, de alt-rockers "Bogartz". Bij gebrek aan een zanger neemt Andrea dan ook maar de zang op zich. In 2002 bracht hij met "Bogartz" het debuutalbum "Honeymoons in the Desert" uit. Diverse problemen met het label maakte dat hij in 2005 stpote met de band. Daarna richtte hij "Van Cleef Continental" op met eerst het uitbrengen van een EP en daarna werd het album "red Sisters" uitgebracht in de US en Europa.

Zijn nieuwste album "Tropic Of Nowhere" telt 11 nummers en heeft naast het rockgedeelte ook ruimte gelaten voor de Galexico sound van Mexico. Getuige daarvan is het instrumentale "Queen Of The Dune Larks" waarop de mariachi trompetten zich in de spotlights komen te spelen. Openen doet hij met "I Wanna Be Like You", een stevige rockend nummer. Een mix tussen The Doors en The Black Keys. Het daarop volgende 'Get Some Sleep" zou zo uit een hedendaagse filmtrack van een Western kunnen komen. Op "Into The Great Black Nothing" komt de garage punk van eerder tot leven.

"Wrong Side Of A Gun" zou er eentje kunnen zijn dat geschreven werd door Johnny Cash en weerspiegeld de veelzijdigheid van dit album. Op nummers als " I Passed Away " en het voorgaande "Wrong Side Of A Gun " wordt de band bijgestaan door Patricia Vonn en Rick Del Castillo. Als producer voor deze "Tropic Of Nowhere" werd gekozen voor Paolo Pagetti van Rivertale Productions.


tracks:

01 I Wanna Be Like You
02 Get Some Sleep
03 Friday
04 The Highest Score
05 Into The Great Black Nothing
06 Queen Of The Dune Larks
07 Wrong Side Of A Gun
08 I Passed Away
09 I Am The Speed Of Light
10 Paranoid
11 Tropic Of Nowhere

musicians:

Andrea Van Cleef: guitar, vocals,
Andrea Braga: piano en keyboards
George Finulli: bass
Matthew Melchiori: drums

special guest:

Patricia Vonne
Rick Del Castillo