© Rootsville.eu

Angel Forrest (Can)
tiltle: Electric Love (2CD)
music: Blues - Bluesrock
year: 2018
label: Editions Ad Litteram

promotion: Sarah French Publicity

info artist:
Angel Forrest

© Rootsville 2018


Met 30 jaar ervaring als muzikante weet deze Angel Forrest wel waarover het gaat. Voeg daarbij nog dat deze dubble CD 'Electric Love' de tiende is die ze op de markt brengt en dus kunnen won nu met een verzameling van 15 nummers er ons van te vergewissen wat we hier nog missen op onze podia.

Angel Forrest begon haar carrière toen ze haar debuutalbum ‘Secondhand Blues’ uitbracht. Daardoor werd ze al meteen opgemerkt en kreeg ze niets dan positieve kritieken. In Canada en daarbuiten wordt ze aanzien als een nieuwe Janis Joplin en haar ‘tribute’ aan dit icoon zal daar zeker niet vreemd aan zijn. Later volgde ook nog het album ‘Angel Sings Janis Live’ en haar looks en het rauwe in haar stem doet ze meer aan Janis Joplin lijken dan zovele anderen dat doen. Gelukkig voor ons en haar fans is ze de onheilspellende datum van ‘27’ al voorbij.

Uiteraard is en zal de verwijzing naar Joplin haar altijd achtervolgen maar toch heeft deze rauwe blues-chick ook haar eigen positieve inbreng. Zo is de opener op deze 'live' registratie ook bijzonder soulvol te noemen en voel je onmiddellijk dat ze van alle markten thuis is. Opener 'All The Way' heeft ondanks vrouw zijnde uiteraard ook een hoog 'Delbert McClinton' gehalte.

In tegenstelling met haar vorige album 'Angel's 11' (album report) waarop de credits voor de nummers alle 11 naar haar toegingen staan op deze dubbel ook wel enkele aardige covers. Zo doet ze hier met ' Piece of My Heart ' de vergelijking met Janis Joplin bijzonder levendig worden en ook met de trationals 'House of The Rising Sun' voel je de diepe toewijding bij het vertolken ervan. Op het afsluitende 'Move On' van CD 1 werd er mede door haar klankkleur een voldoende dosis soul ingestoken, alsof Tante Tina verschijnt.

CD 2 begint met 'Goodbye' eerder rustig en een beetje psychedelisch, een nummer zoals het hoort te worden gebracht. Op nummers als 'Roll on Down' wordt haar rauwe stem nog maar eens het toonaangevende met deze rockin' blues. In overdrive gaat het dan met een aankondiging in het Frans met het door slide gespeende 'Mother Tongue Blues '. Een zekerheid op 'live' concerten is ook dat met dergelijke nummers ook het einde in zicht komt en dan...

Dan is er haar vertolking van Kristofferson's 'Bobby McGhee' en verdwalen we zonder meer terug in het tijdperk van Janis Joplin alsof er na al die jaren een zuster ervan is opgestaan. Het dak er ginds af dan met de rock 'n rol uitsmijter 'Mama/Whole Lotta Love' en krijgen we als toetje nog een onvervalste dosis Led Zeppelin en ben ik zo terug een stuk meer levendiger.

tracks:

1. All The Way
2. Spoil Me Up
3. Piece of My Heart
4. Walkin’ Blues
5. House of the Rising Sun
6. How You Do
7. Move On

1. Goodbye
2. Roll on Down
3. Hold On Tight, Mr I’m Alright
4. Crucify
5. Mother Tongue Blues
6. Turtle Blues
7. Bobby McGee
8. Mama/Whole Lotta Love