© Rootsville.eu

Angel Sucheras (Arg)
tiltle: New Orleans Spirits
music: NOLA - Jazz
release date: 2018
label: Acqua Records
info artist: Angel Sucheras

© Rootsville 2018

 

Deze pianovirtuoos verliet als prille twintiger zijn thuisland om zich in Europa te vestigen en zo zich te kunnen toeleggen op zijn grote liefde, de muziek. Angel Sucheras begon op 7-jarige leeftijd, met privélessen en ging verder via het privé conservatorium Williams en het publiek in Buenos Aires. Maar niet alles kwam van leraren. Zijn huis was ook een pijler in zijn muzikale opvoeding. Dat zei hij tenminste in een exclusief interview dat hij gaf aan Animales del Jazz, waar hij zijn verhaal recenseerde en details gaf over het eerste album van 'New Orleans Spirits'.

De connectie met jazz kwam via de radio. "Elke andere dag van de week, om 5 uur 's middags, toen mijn moeder een radio aanzette tijdens het voorbereiden van de snack, kwam er een trompetsolo uit.Hij was geschrokken van dat geluid. Het thema was "Mack the Knife" -versie van Louis Armstrong-dat deel uitmaakte van het gordijn van het programma dat Hugo Guerrero Marthineitz op Radio El Mundo had.

Vanaf dat moment veranderden zijn middagen voor altijd.
Op zijn vijfde zat hij te luisteren naar de Peruviaanse omroeper, die enkele steken van muziek met nieuws mengde.Aan de deur van Radio El Mundo, met 16 jaar, kreeg hij de kans om te chatten met 'de spraakzame Peruaan'. Het was de presentator die het mysterie openbaarde. Hoewel het belangrijkste misschien wel was om hem te vertellen dat de Amerikaanse trompettist jazz was.

Op deze 'New Orleans Spirits' reizen we uiteraard samen met Angel Sucheras richting New Orleans en bevinden we ons volledig in de sfeer van een Professor Longhair. Na het jazzy 'Bassin St. Blues' belanden we met 'Go To The Mardi Gras' te midden van het French Quarter. Uiteraard mag één van de NOLA standards niet worden vergeten met het opzwepende 'Iko'. Van Eddie Delange en Louis ALter krijgen we dan het door Louis Armstrong en Billie Holiday bekend gemaakte 'Do You Know What It Means to Miss New Orleans' uit 1947.

Een beetje souljazz kan ook met 'Filthy MC Nasty' alvorens af te sluiten met 'The Windup' en we hebben kunnen genieten van de intense streling van de black & white keys door Angel Sucheras.

tracks:

01 Basin St. Blues
02 The Shampoo
03 Dr. Jazz
04 Go to the Mardi Gras
05 Baby Please Don't Go
06 Iko
07 Do You Know What It Means to Miss New Orleans
08 Common Mama
09 Filthy MC Nasty
10 The Windup