© Rootsville.eu

Annie Keating (US)
tiltle: Ghost of the Untraveled Road
music: singer-songwriter
year: 2018
label: 8th Street Studios
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Annie Keating
release date: may 25, 2018

© Rootsville 2018


Met deze 'Ghost of the Untraveld Road' brengt de van Brooklyn afkomstige singer-songwriter Annie Keating een nieuwe prachtige EP op de markt. Met 8 albums in een tijdspanne van 14 jaar kan je deze Annie Keating toch wel een gedreven songwriter noemen. Ook op dit nieuw album zijn alle vijf nummers van haar hand.

Net als haar in 2016 uitgebrachte 'Trick Star' gaat ze ook nu weer in zee met de gitaristen Chris Tarrow en Steve Mayone. Het resultaat is weerom verbluffend te noemen met een mix van poëtische teksten die zowel rauw, hard als teder overkomen. De inspiratie voor deze nieuwe nummers haalde ze uit een concerttoer die haar in vier landen bracht met meer 30 optredens gedurende een maand. Tijdens die maand tekende ze talrijke gedichten en melodieën op die weliswaar eerst verdwenen en pas maanden later weer op de oppervlakte kwamen met als gevolg dat ze met haar Gibson in de hand alles tot een geheel kwam te brengen. Verder werkten aan deze 'Ghost of the Untraveld Road' ook nog mee Jason Mercer, Alex Hargreaves en de mooie harmony vocals van Kate Steinberg.

Openen doet ze hier op deze 'Ghost of the Untraveld Road' in een betoverende en zeer aangename Americana stijl met de titeltrack 'Ghost of the Untraveled Road'. Heerlijk om luisteren en dat wordt er niet minder op met het van folk geïnjecteerde 'Forever Loved'. De samenhang van de klankkleur van Annie Keating met haar band is betoverend te noemen. In een haast intieme sfeer worden nummers als ' Sting of Hindsight ' en het afsluitende 'Forget My Name ' ballads waarbij je komt weg te dromen.

tracks:

1. Ghost of the Untraveled Road
2. Forever Loved
3. Kindness of Strangers
4. Sting of Hindsight
5. Forget My Name

musicians:

Annie Keating: guitar, vocals
Jason Mercer: upright bass
Chris Tarrow: guitars, pedal steel
Steve Mayone: nylon string guitar, harmony vocals
Alex Hargreaves: fidle
Kate Steinberg: harmony vocals