© Rootsville.eu

Annika Fehling Trio (SE)
tiltle: In The Universe
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: Roosty Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Annika Fehling

© Rootsville 2018


Annika Fehling werd geboren in het Zweedse Göteborg en is een singer-songwriter die nu dit album 'In The Universe' uitbrengt als het 'Annika Fehling Trio'. Een semi-akoestisch trio dat verder bestaat uit Christer Jonasson en Robert Wahlström. Het album werd pas dit jaar in de 'Spacefield Studio' in Gotland opgenomen en bestaat uit 9 originals van eigen hand al dan niet in co-writing.

Toen haar solo optredens bijna de perfectie wisten de benaderen onstond bij deze Annika Fehling de interesse om zich nog verder te gaan ontwikkelen. Niet met enkel maar met studio muzikanten maar met een eigen trio. Met dit 'Annika Fehling Trio' brengt ze nu dus haar debuutalbum 'In The Universe' uit. Een debuut voor haar trio want deze Annika Fehking bracht ervoor al 12 albums uit als solo artieste. Op die albums vinden we ook veelal gitarist Christer Jonasson terug. Robert Wahlström vervoegde dit 'AFT' als ervaren componist.

Haar soms fragiele stemintonatie doet me soms denken aan deze van Björk. Als eerste single uit dit album werd gekozen voor het nummer 'Greenland' en zal met 'Dark City Alone' wellicht al vlug een opvolger kennen. Met deze 'In The Universe' hoopt Annika dat ern met deze nieuwe sound ook nieuwe horizonten kunnen worden opgezocht. De samenwerking met Robert Wahlström en Christer Jonasson heeft een nieuwe wereld geopend. Daar waar Annika als solo-artieste in de categorie 'pop' werd geplaatst is dit door deze nieuwe wending hoegenaamd niet zo vanzelfsprekend te noemen.

Soms speels dan weer eerder donker getuigen de nummers allen toch van een sterke energie die deze muziek uitstraalt. Een album waarbij het ganse universum wordt betrokken.

tracks:

01 Greenland/Kalallit Nunaat
02 Mother Earth Song
03 Seamless
04 Dark City Alone
05 Spirits Awake
06 Stars
07 White Witch
08 West of Sky
09 Mouthful of Wishes

musicians:

Annika Fehling: vocals, acoustic guitar
Christer Jonasson: acoustic guitars, lap steel, electric guitar
Robert Wahlström: percussion, piano, moog (synth)