© Rootsville.eu

Anthony Fung (Can)
tiltle: Flashpoint
music: Jazz
release date: october 01, 2018
label: independent
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Anthony Fung

© Rootsville 2018

 

Drummer, componist, producer en bandleider Anthony Fung werd geboren in Richmond Hill, Canada en drumt al sinds zijn tiende. Anthony heeft zich momenteel gevestigd in Los Angeles, Californië, en heeft zichzelf bevestigd als een van de meest vooraanstaande aanstormende drummers van zijn generatie.

Anthony is een afgestudeerde van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz Performance (2018), waar hij een Master of Music (M.M.) behaalde tijdens zijn studie en optreden bij Herbie Hancock, Wayne Shorter, Chris Potter, Billy Childs en vele anderen. Eerder verdiende Anthony zowel zijn Bachelor of Music (B.M.) als Master of Music (M.M.) diploma's aan het Berklee College of Music en het Berklee Global Jazz Institute onder de voogdij van Danilo Pérez. Als bandleider bracht Anthony zijn debuutalbum Chronicles (2014) uit met het Anthony Fung Quintet en deze 'Flashpoint' is zijn tweede album.

In tegenstelling tot zijn debuutalbum Chronicles, zijn de composities en productie van alle acht tracks op Flashpoint van zijn hand. Nadat hij zijn vak onder de voogdij van Herbie Hancock, Wayne Shorter, Chris Potter en Billy Childs heeft aangescherpt, gaat Fung nu op een nieuwe weg om zichzelf te vestigen als meer dan een jazzdrummer. Hij is enthousiast om de focus van dit project te richten op zijn nieuwe pad als componist, producer en bandleider. Hoewel Flashpoint als een etalage dient voor het frisse perspectief dat Fung meeneemt met deze muziek, is het compositieproces voor elk van deze nummers een eerbetoon aan zijn voormalige docenten.

'Flashpoint toont Fung's verlangen naar sociale eenheid en verandering. De in LA gevestigde Canadese native heeft als humanitaire hulp voor de muziek bewust een internationaal ensemble samengebracht, waaronder de Zweedse bassist Mats Sandahl, de Franse vibrafonist Simon Moullier en de tenor-saxofonist Edmar Colon uit Puerto Rica. Terwijl "A Call For Peace" werd geschreven voor Colon, ter nagedachtenis aan de angstaanjagende tijden die hij tijdens de orkaan Maria in Puerto Rico heeft doorstaan, vestigt "The Flash" de aandacht op "Tambor Norte", een bekend Panamese ritme.

Geïnspireerd door de superheld uit de Netflix-serie die bekend staat om zijn snelle run, schreef Fung deze melodie om het ritme van Panamese drums op te nemen met een cinematografisch geluid. "Forever". Een deuntje geschreven over heartbreak en Fung's favoriete nummer van het album is de eerste ervaring van de bandleider met tekstschrijven. ' St Augustine and the Devil', met een eenzaam strijkkwartet, is geïnspireerd op een schilderij van Michael Pacher uit de jaren 1400.

tracks:

01. The Flash
02. Ilekun
03. Call For Peace
04. Guanabana
05. Sea Of Glass
06. Walk the Walk
07. Forever intro
08. Forever
09. St Augustine and the Devil

musicians:

Anthony Fung: drums
Erin Bentlage: vocals
Edmar Colon: tenor/soprano saxophones & percussion
Josh Johnson: alto saxophone
Alex Hahn: soprano saxophone
Jon Hatamiya: trombone
Isaac Wilson: piano
Simon Moullier: vibraphone
Mats Sandahl: bass
Oscar Cruz, Oscarin Cruz, Manola Mairena: precussion
Yu-Ting Wu, Niall Ferguson, Jonathan Tang & Lauren Baba: strings