© Rootsville.eu

Artur Menezes (Braz)
tiltle: Keep Pushing
music: blues
release date: may 28, 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Artur Menezes

© Rootsville 2018


Met 10 originals profileert deze Artur Menezes zich tussen de andere gevestigde waarden van de blues. Als winnaar van de Gibson/Albert King Award voor beste gitarist en derde plaats in de bandcategorie tijdens de 2018 International Blues Challenge is deze Artur Menezes is een gitarist met een hoog octaangehalte, wiens passie en emotie menigten zullen bekoren. Deze 'Keep Pushing' is al reeds het vierde album van deze Braziliaanse guitarblender.

Bij de eerste kennismaking met deze Artur Menezes vind ik dat zijn klankkleur een beetje weg heeft van een Mike Zito. Artur speelt traditionele blues met meesterschap en met heel wat respect,dit gecomplimenteerd met moderne blues en creatieve toepassingen van andere muziek genres. Hij scherpte zijn skills aan tijdens optredens in Chicago waar hij speelde met onder meer Buddy Guy en John Primer, in legendarische clubs zoals Kingston Mines, Smokey Daddy en Katheria's.

In Brazilië staat Artur aan de top van de bluesmuziekscene en deelde het podium met Joe Satriani. Al snel verspreidde zijn roem zich door de Latijnse wereld, met concerten door Mexico en Argentinië. Europa volgde, met een hoogtepunt op het August Blues Festival in Estland en een tournee door het Verenigd Koninkrijk. In de VS opende Artur zich voor Grammy-winnende Bobby Rush in LA strijdde met meer dan 2000 artiesten uit de hele wereld om een plaats op Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival, een van 's werelds grootste gitaarfestivals.

Zijn blues varieert van rock tot soulvol, mede door toedoen van een blazers sectie. Bijzonder jazzy is ook het slowbluesje 'Any Day, Any Time' en met 'Should Have Never Left' steekt hij er een enorme dosis funk in. Afsluiten doet hij al rockend met 'Til The Day I Die '. Knap album!

tracks:

01 Now's The Time
02 Keep Pushing
03 Come With Me
04 Any Day, Any Time
05 Should Have Never Left
06 Love 'n' Roll
07 Pull It Trough
08 Give My Money back
09 Can't Get You Out Of My Mind
10 Til The Day I Die

musicians:

Artur Menezes: Vocals/Guitars
Daniel Aged: Bass
Gary Novak: Drums
Carey Frank: Hammond/Keyboards
Jamelle Adisa: Trumpet/Flugelhorn
Dan Boisey: Tenor/Baritone Sax
Josh Smith: Rhythm guitars on #1, 2, 7, 10