© Rootsville.eu

Audun Skjølberg (Nor)
tiltle: Last Days on Earth
music: singer-songwriter
year: 2018
label: Snaxville Recordings
info artist: Audun Skjølberg
promotion: Pias (Sjuul Kok)

release date: april 20, 2018

© Rootsville 2018


Hier in onze contreien is deze Noorse singer-songwriter nog enigszins een nobele onbekende maar in zijn thuisland wordt hij in één klap vernoemd met namen als een James Taylor. Reden ook waarom dit album ginds in het noorden al een voorsprong heeft op de rest van Europa waar dit album door 'Pias' zal worden uitgebracht op 20 april 2018.

Audun Skjølberg brengt met zijn nieuwe album 'Last Days on Earth' hier eerder een onheilspellende boodschap in een mix van rock, blues en folk. Het begon allemaal toen deze Audun met een goedkope gitaar de LP collectie probeerde na te bootsen. Al vlug ontwikkelde hij een klankkleur die zich specifiek richtte op het genre songwriters als een John Denver en een James Taylor. Hij ontwikkelde zo ook een eigen manier van gitaar spelen. Alvorens solo te gaan speelde hij ook bij de Grammy genomineerde Bluegrass band 'Earlybird Stringband'. Met deze ''Last Days on Earth' staat Audun's conto van solo albums op '3'. Voor zijn werk liet Audun Skjølberg zich inspireren door groten als Paul Simon, Bob Dylan en uiteraard James Taylor.

'Last Days on Earth' werd een zeer gevarieerd album waarmee hij onmiddellijk in de galerij der groten kan komen postvatten. Openen doet hij op dit album lichtjes rockend met 'Baby Come On'. 'Rock' is zelfs een trefwoord dat we op dit album meerdere keren kunnen vernomen zoals ook op de titeltrack 'Last Days on Earth'. Ruimte voor mooie en hartv erwarmde ballads is er ook zoals te horen is op 'Here I Am'. Alsof er een nieuwe ster aan het 'Southern Rock' firmament is opgestaan brengt hij hier het bijzonder knappe 'Laughing All Alone', waarna hij in uitmuntende songwriter stijl afscheid neemt met 'Walk With Me'.

tracks:

01 Baby Come On
02 Take Me Back
03 Last Days on Earth
04 Ray
05 Here I Am
06 Laughing All Alone
07 Love Song
08 Walk With me