© Rootsville.eu

Band Of Gold (Nor)
tiltle: selftitled
music: Electronic
year: 2018
label: Jansen Records
release date: march 23, 2018

info artist: Band of Gold
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2018


Voor mij is deze 'Band Of Gold' een totaal onbeschreven blad en heeft zeker ook helemaal niets te maken met de hit van Frieda Payne uit de disco periode, maar in hun thuisland Noorwegen hebben ze sinds het uitbrengen van hun debuutalbum in 2015 al aardig wat prijzen gewonnen. Dit duo bestaat uit songriter Nina Mortvedt samen met muzikant en producer Nikolai Eilertsen.

Op dit album vinden we 8 moody songs op terug die uiteraard meer pop gerelateerd zijn en wel enige affectie hebben met Fleetwood en de muziek van Stevie Nicks en Mick Fleetwood. Dromerige pop die gaan over passie en verlangen maar waarbij er toch wel 13 van in een dozijn zijn.

Openen doen ze op deze 'selftitled' nieuwe plaat met 'Bring Back' en hierop lijkt het wel of ze een eigen sound hebben ontwikkeld. De soms hypnotische klankkleur van Nina Mortvedt vormt toch wel een geheel met de muzikale technische snufjes die Nikolai Eilertsen hier uit zijn hoed tovert.

Een duidelijk pop album met enige raakpunten met alt-folk dit omhuld in een elektronisch jasje. Een album dat wel gedurende de 8 nummers steeds crescendo blijft gaan.

tracks:

01 Bring Back
02 I Wanna Dance with You Again
03 Away With You
04 Into The Void
05 I Could Spot You At a Hundred Miles
06 Where's The Magic
07 Well Who Am I
08 Look At Me