© Rootsville.eu

Banty Holler (US)
tiltle: Tradition (EP)
music: roots - americana
year: 2018
label: independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Banty Holler

© Rootsville 2018


Hoewel geboren in Chicago ruilde Neile H. Coe aka Banty Holler zijn thuisbasis voor een meer avontuurlijker leven hier in Europa. Na diverse beroepen te hebben uitgeoefend gaf hij ook les in wereldsteden als Rimini, Dublin, Stockholm en het Poolse Wroclaw kwam deze singer-songwriter zich tenslotte te vestigen in Rotterdam. Een globetrotter troubadour pur sang dus.

Alsof het een rauwere versie van Bob Dylan weerspiegelt weet deze Banty Holler zich een weg te banen in de genres blues, country en rock 'n roll. Zijn derde EP met als titel "Tradition" is een mix van traditionals en klassieke country covers. Opener van deze EP is Hank Williams zijn klassieker "I'm So Lonesome I Could Cry" uit 1949.

Nummers als "Road Song" en "T For Texas" van country icoon Jimmie Rodgers krijgen door de wel aparte klankkleur van Neile H. een nieuw leven toegemeten. Een vorm van intieme americana van enkel de man en zijn gitaar. Van de Amerikaanse folkzanger Utah Phillips brengt hij op intieme en aangrijpende manier diens "Rock, Salt & Nails", een nummer dat door velen in het verleden werd gecoverd.

Namen als Buddy Holly maar ook de Rolling Stones gingen "Banty Holler" voor op het brengen van het rockende "Not Fade Away". Afsluiten doet deze "Rotterdamse" troubadour met eentje van de meester in het vak en dat doet hij met "Moonshiner" van Bob Dylan en dit op zich is al reden genoeg om deze Banty Holler aan het werk te gaan zien wanneer hij bij jou in de buurt is.

tracks:

01. I'm So Lonesome I Could Cry
02. Road Song
03. T For Texas
04. Rock, Salt & Nails
05. Not Fade Away
06. Swing On By
07. Moonshiner