© Rootsville.eu

Barrence Whitfield & The Savages (US)
tiltle: Soul Flowers of Titan
music: rhythm 'n blues
year: 2018
label: Bloodshot Records
info artist: Barrence Whitfield
release date: march 02, 2018

© Rootsville 2018


Barrence Whitfield hoeven we hier niet meer voor te stellen. Zeker in het 'roots' segment is hij met of zonder zijn 'Savages' een graag geziene gast. Barrence liet zich de laatste jaren ook omringen door Walter Broes en zijn 'Sniffers' en vorig jaar liet hij zich nog begeleiden door de 'Baboons' op de helaas verdwenen 'Monstersmash'. Als extra werd er toen ook beroep gedaan op de groovy sound van Roel Jacobs aan de saxofoon. op zaterdag 2 juni zal deze 'Barrence Whitfield & The Savages' de tuin van 'Goezot in 't Hofke' nog in rep en roer gaan zetten.

Na 'Under The Savage Sky' uit 2015 volgt er nu deze 'Soul Flowers of Titan'. Helaas wordt er bijna op het zelfde moment wordt met dit album ook bij 'Ace' een compilatie album uitgegeven met met een veel jongere Barrence ten tijde van Rounder Records.

De 'Rhyhtm 'n Blues' van deze Barrence Whitfield is de laatste jaren gespeend van een dosis rockin' guitars wat het allemaal best een beetje stevig maakt zoals op het opende 'Slowly Losing My Mind' met stomende rifjes van gitarist Peter Greenberg. Het daarop volgende 'Pain' opent met een blazers intro à la Jesse & James uit de jaren uit de sixties. Het verandert allemaal wanneer Barrence als blues shouter zijn ding komt te doen.

Rock en rcok 'n roll gaan samen in hand op de rockabilly flavored 'Tall, Black And Bitter'. Het blijft evenwel stevig rockend tot ze met het soulvolle 'Tingling' enigszins wat gas terug nemen. Met 'Sunshine Don’t Make The Sun' krijgen we hier een rootsrock nummer van formaat voor de kiezen met een Tom Quartulli op de howlin' saxofoon. Back to soul dan met de ballad 'I’ll Be Home Someday'.

Deze 'Soul Flowers of Titan' is een blend van soul, rhythm 'n blues en funk zoals op ' I Can’t Get No Ride' dit alles in een rockend jasje gestoken, afgewisseld met mooie ballads zoals ook het afsluitende 'Say What You Want'. Als toetje krijgen we dan nog als bonus 'Dream of June', de Seatlle side of Barrence, and so let's rock to Mars.

tracks:

01. Slowly Losing My Mind
02. Pain
03. Tall, Black And Bitter
04. Tingling
05. Sunshine Don’t Make The Sun
06. I’ll Be Home Someday
07. Let’s Go To Mars
08. Adorable
09. I Can’t Get No Ride
10. I’m Gonna Leave You
11. Edie Please
12. Say What You Want
13. Dream Of June

musicians:

Barrence Whitfield: vocals
Peter Greenberg: guitar
Phil Lenker: bass
Andy Jody: drums
Tom Quartulli: saxofoon