© Rootsville.eu

Beezlebub Jones (UK)
tiltle: A Good Day To Be A Bad Guy
music: Blues
release date: april 02, 2018
label: Speak Up Recordings
info artist: Beezlebub Jones

© Rootsville 2018


Nee het gaat hier niet om de 'comic strip' Beezlebub Jones dat van 1937 t.e.m. 1945 dagelijks in de Daily Mirror verscheen, maar het nieuwe project over de Britse bluesman Andrew McLatchie. Voor dit project ging Andrew McLatchie samenwerken met auteur Richard Wall. Dit album wordt samen met een A5 storybook en A3 poster uitgegeven op 02 april 2018.

Voor dit album schreef Andrew McLatchie alle 13 nummers zelf en speelde ook alle instrumenten in. Andrew die ook akoestische blues brengt onder de naam Half Deaf Clatch wil benadrukken dat deze 'A Good Day To Be A Bad Guy' niets met zijn blues te maken heeft maar dit album er eentje is van 'Dark Americana'. Americana die dan nog eens verstrengeld is met de sound van een 'Spaghetti Western'.

Het was de bedoeling om samen met Richard Wall dit donker en luguber karakter terug tot leven te brengen. Een samenwerking die tot stand kwam toen Richard Wall zelf voorstelde om er een kort-verhaal voor te schrijven. Howlin' and haunting songs zoals 'Nicotine, Liquor & Blasphemy', 'Dry, Dry Bones' en 'The Heist' maken bij het beluisteren van de teksten dat dit album bijzonder goed zal overkomen tijdens de Halloween periode. De klankkleur van Andrew McLatchie heeft een beetje weg van die van meester songwriter Tom Waits.

Muzikaal zijn het best wel aanvaarbare nummers en misschien kan deze 'A Good Day To Be A Bad Guy' als soundtrack dienen voor een horror western. Persoonlijk heb ik nog niet gehoord van bluesman Andrew McLatchie maar door dit album heeft hij wel de interesse opgewekt voor zijn blues repertoire. Indien de nummers enkel en alleen instrumentaal zouden zijn was dit zelfs een prachtplaat.

tracks:

01. Nicotine, Liquor & Blasphemy
02. Whiskey For Breakfast
03. Dry, Dry Bones
04. Rattlesnake Interlude
05. The Heist
06. Death Of The Teller
07. Never Take Me Alive
08. Sinners Last Request
09. Vultures
10. The Crossing Place
11. Working For The Devil
12. Revenge Is My Only Friend
13. Showdown

musicians:

Andrew McLatchie