© Rootsville.eu

Ben Bostik (US)
tiltle: Hellfire
music: country rock
release date: june 29, 2018
label: independent
info artist: Ben Bostik
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


De in South Carolina woonachtige wonende outlaw country singer Ben Bostik leerde het beroep ook door als "busker" op te treden en haalde zijn inspiratie bij namen als Waylon Jennings maar ook bij Bruce Springsteen en Otis Redding deed hij inspiratie op. Vorig jaar was er zijn debuutalbum en met deze "Hellfire" is de opvolger dan ook al een feit. Meestal treed hij heden ten dagen op in het zuiden van Californië en kan je hem zelfs als "OMB" aantreffen op de Santa Monica Pier.

Country muziek die helemaal niet als melig moet worden beschouwd maar stevig rockende nummers met daarin veelal heel wat twang. Soms doet zijn stemintonatie me denken aan deze van Phil Alvin van The Blasters. Zeker het vol met rock 'n roll gestoken "Blow Off Some Steam" is een uptempo nummer dat het ongetwijfeld op 'live optredens zeer goed zal doen.

Het album is een opeenvolging van aanstekelijke outlaw country waarbij er geen ruimte is gelaten voor enige vorm van verpozing. Een '7' op de schaal van richter zoals bij "Tornado". Ben's donkere baritone stem is steeds vol van rock 'n roll zoals te horen op "The Other Side Of Wrong", een nummer waarop Twang weerom de leiding neemt, aangestuurd ook door een licht Bod Diddley rifje.

Afsluiten doet hij op deze "Hellfire" met "The Outsider" en een buitenstaander is deze Ben Bostik allerminst...

 

tracks:

 1. No Show Blues
 2. Hellfire
 3. No Good Fool
 4. Blow Off Some Steam
 5. It Ain’t Cheap Being Poor
 6. Tornado
 7. The Other Side Of Wrong
 8. Work, Sleep, Repeat
 9. How Much Lower Can I Go
 10. Feeling Mean
 11. The Outsider