© Rootsville.eu

Ben Kunder (Can)
tiltle: Better Human
music: Folk - Americana
release date: september 28, 2018
label: Comino Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Ben Kunder

© Rootsville 2018


Deze 'Better Human' is de nieuwste plaat van de in Toronto geresidenseerde Ben Kunder. Zijn muziek is als zijn persoon, minzaam en vol meeslepende verhalen over het leven. A storyteller pur sang. Deze 'Better Human' werd mogelijk door het samenwerken met multi-instrumentalist en producer Aaron Goldstein, dit ook samen met een keur van getalenteerde muzikanten. Als vocale assistentie waren er onder meer 'Oh Suzanna' , Sarah MacDougall, Ben Birchard, Jim Guthrie, Maia Davies en Carleigh Aikins.

Met thema's als de geboorte van een kind op het nummer 'Night Sky', de strijd om het leven op 'Fight For Time' en de dagdagelijkse realiteit op 'Hard Line' krijgen hier op dit album door de warme stem van Ben Kunder een ondersteuning van wat ze willen voorstellen. Melancholische mooie nummers als 'Come On' benadrukken de zuiverheid van dit album. Nummers die allen geschreven zijn door Ben Kunder met enkel assistentie van Maia Davies op 'Fight For Time' en Sarah MacDougall bij het nummer 'Better Days'.

Door het beluisteren van titeltrack en opener 'Better Human' is er bij deze hymne geen betere manier om kennis te maken met deze Ben Kunder. Met 'Jessie' krijgen we enigszins een commerciële benadering, een nummer dat lichtjes rockt. met als vocale ondersteuning de heerlijke zachte stem van zijn vorige 'tourgenoot' Sarah McDougall. 'Come On' daarentegen is een nummer dat is geïnspireerd op de tedere herinnering die liefde voort kan brengen.

Ben Kunder spendeerde zowat heel 2017 aan het samenstellen van deze 'Better Human'. Dit met de hulp van Aaron Goldstein in de Baldwin Street Sound te Toronto.

tracks:

01. Better Human
02. Jessi
03. Better Days
04. Fight for Time
05. Hard Line
06. I Will Be Your Arms
07. Lay Down
08. Come On
09. Night Sky

musicians:

Ben Kunder: guitar, vocals
Aaron Goldstein: guitar, pedal steel
Anna Ruddick: bass
Loel Campbell: drums
Tim Oxford: drums
Thomas Hammerton: keyboards
Anthony Cabone: keyboards
Aaron Knight: percussion
Drew Jeracka: strings

additional vocals:

Oh Suzanna, Sarah MacDougall, Ben Birchard, Jim Guthrie, Maia Davies, Carleigh Aikins