© Rootsville.eu

Ben Poole (UK)
tiltle: Anytime You Need Me
music: Blues rock
release date: september 14, 2018
label: Manhaton Records
info artist: Ben Poole
booking: Daniela Vazzoler (Good Time Booking)

© Rootsville 2018


Op 14 september 2018 zal Ben Poole zijn nieuwe studio album 'Anytime You Need Me' bij 'Manhaton Records' komen voor te stellen. Met als producer Wayne Proctor werd dit 10 nummers tellende album opgenomen in de Superfly Studios in Ollerton. Deze 'Anytime You Need Me' is de opvolger van het in 2016 uitgebrachte 'Time Has Come' en zo blijft deze uit Brighton afkomstige rocker de successen aan elkaar knopen.

Sinds zijn opwachting in België op Swing is deze bluesrocker bijna niet meer weg te denken op onze podia en stond hij ook al op het podium van de befaamde 'Royal Albert Hall' in Londen en dan ben je al een hele grote. ook al blijven de scherpe en doordringende gitaar rifjes zijn kenmerk toch heeft ook zijn stemintonatie een eigen signature. Een sound waar rock, blues en soul elkaar weten te vinden in het landschap van de hedendaagse bluesrock.

Deze nieuwe 'Anytime You Need Me' is het voor Ben Poole een bevestiging dat hij zichzelf en zijn eigen sound hebben gevonden in enkel datgeen hij wil brengen. Met zijn mix van rock en blues weet hij ook het commerciële standpunt te behouden met een knipoog richting popcharts, dit met behoud van zijn nadrukkelijke gitaarsolo's. Het resultaat van dit album is een verrijking voor de 'blues' met prachting geschreven nummers. Nummers die hij schreef in co-writing met Wayne Proctor en Steve Wright.

Titeltrack 'Anytime You Need Me' staat wel als eerste op dit album maar behoort tot de nummers die als laatste uit de bus kwamen tijdens de maanden dat ze zich wisten af te zonderen voor het schrijven van dit album. Een stevige en rockende opener met als extra een textueel positieve inbreng op de hedendaagse leven. De bijhorende gitaarsolo werd meteen ook de juiste. Op 'Take It No More' krijgen we een Ben Poole ten voeten uit. Stevige rockende beats en gitaarrifjes die worden ondersteund door de zinderende grooves van een Ross Stanley op de 'black & white keys'.

'You Could Say' heeft dan weer die melodieuze toets waarbij Ben Poole zich onderscheidt van de rest van de bluesrockers. Een vrolijk klinkend nummer met een lichte funky toets. Op ' Further On Down The Line' weet Ben Poole dan de jaren 70-tig terug tot leven te wekken. We denken ook zo terug aan de rock van een Lenny Kravitz die toen net als Ben Poole nu enigszins vernieuwend was.

Als fan van 'Eagle' Don Henley werd Ben Poole door zijn writing bro's Steve en Wayne gemotiveerd om een nummers van Henley onder handen te nemen en zo onstond het arrangement op diens 'Dirty Laundry'. Eigentijds en doordringend nummer ondersteund door een outstanding Ben Poole aan de six-strings. Een van de sterkste eigenschappen bij Ben Poole is dat hij naast rockend ook bijzonder soulvol uit de hoek kan komen en dat bewijst hij op dit album met de prachtige ballad 'Don’t Cry For Me'. Een nummer van de hand van Steve Wright waarbij de ganse band in de spotlights komt te staan.

Voor het afsluitende 'Holding On' liet Ben Poole zich inspireren door de meester zelve, Jimi Hendrix, en daarmee krijgen we met deze 'Anytime You Need Me' weerom een op en top Ben Poole te horen. Een mix van diverse stijlen waarbij het eindresultaat is en blijft...de sound van Ben Poole.

tracks:

01. Anytime You Need Me
02. Take It No More
03. You Could Say
04. Found Out The Hard Way
05. Further On Down The Line
06. Dirty Laundry
07. Start The Car
08. Don’t Cry For Me
09. Let Me Be
10. Holding On

musicians:

Ben Poole: guitars, vocals, backing vox
Wayne Proctor: drums
Beau Barnard: bass
Ross Stanley: Hammond, Wurlitzer, piano, synth