© Rootsville.eu

Bernard Allison (US)
tiltle: Let It Go
music: Blues
year: 2018
release date: january 26, 2018

info artists: Bernard Allison
info label: Ruf Records
promotion: Ruf Records

© Rootsville 2018


Dat het terug tekenen bij 'Ruf Records' voor een nieuw album zou zorgen is niet meer dan logisch en zo kan Bernard Allison er weer eentje bij aanvinken aan zijn totaal. De PR-dienst van Ruf Records draait dan ook op volle toeren, zeker wanneer het de befaamde 'Blues Caravan' betreft. Samen zijn kompanen Mike Zito en Vanja Sky zullen zal Bernard Allison veel op de podia te zien zijn met de doorgand van die 'Caravan'. Zo staat nu al vast dat Moulin Blues op het lijstje staat.

Het is niet meer dan normaal moest Chicago boegbeeld Luther Allison nu nog in leven zijn dat hij bijzonder trots zou zijn op zoon Bernard. Doordat vader Luther veel op 'tour' was zag Bernard zich genoodzaakt om zichzelf dan maar gitaar te leren spelen op de 'Strat' die hij van zijn vader had gekregen. Op 18-jarige leeftijd mocht Bernard dan samen met zijn vader het podium op tijdens het 'Chicago Blues Festival' in 1983. Amper van school af was het Koko Taylor die Bernard Allison liet meespelen waarop ook namen als Johnny Winter en SRV volgden.

Bernard bleef spelen bij Koko Taylor maar proefde ook van het succes met zijn eigen band 'Bernard Allison and Back Talk'. In 1989 ging hij op Europese tournée met de hulp van zijn vader, een gevolg van veelal in Europa aanwezig te zijn. Bij Ruf bracht hij in 1995 'Funkifino' uit en de funk zou altijd wel aanwezig blijven. Ondertussen bracht hij nog enkele albums uit onder het 'Ruf Label' en in 2006 bracht hij 'Live in Europe' uit. Daarna zou hij vier albums voor 'Jazz House' uitbrengen met als laatste 'In The Mix' in 2015. Nu is hij dus terug gekeerd naar de oude vertrouwde stal van Thomas Ruf waar hij met deze 'Let It Go' aan zijn 14de album toe is. Op zaterdag 19 augustus zagen we Bernard Allison nog op de 30ste uitgave van Swing Wespelaar.

Op deze nieuwe plaat vinden we 12 nummers terug en naast nieuw materiaal zijn er ook enkele merkwaardige covers te horen zoals het jazzy getinte 'Kiddeo' van Brook Benton. Uiteraard is het al funk wat de klok slaat en dus opent hij met 'Crusin' For A Bluesin'. Ook titeltrack 'Let It Go' herbergt wel enige funk maar hierop neemt de blues toch een beetje de bovenhand. Bernard's typische guitaarrifjes blijven nog steeds zijn handelsmerk waardoor hij toch een ander licht werpt op zijn visie van de blues.

Nummers als 'Hey Lady' nemen enigszins de druk van de ketel maar laten zich zonder meer aangenaam beluisteren. Afsluiten doet Bernard Allison in alle rust en akoestische alsof het hier een 'cool down' betreft. 'Let It Go' is een meer dan aangenaam album van Bernard Allison en nu maar hopen dat hij de Belgische podia aan zal doen...

tracks:

01 Crusin' For A Bluesin'
02 Same Ole Feeling
03 Backdoor Man
04 Let It Go
05 Night Train
06 Kiddio
07 Leave Your Ego
08 Blues Party
09 Hey Lady
10 Look Out Mabel
11 You're Gonna Need Me
12 Castle