© Rootsville.eu

Big Creek Slim (DK)
tiltle: Bad Luck Child (Gresay Chicken Sessions vol. 2)
music: Acoustic Blues
year: 2018
label: Straight Shooter Records (Lene Bruun)
info artist: Big Creek Slim

© Rootsville 2018


Marc Rune aka Big Creek Slim werd geboren in een klein dorpje in het midden van Denemarken dit maar om je er op te wijzen dat dit een blanke blues singer is. Moesten we dit niet vermelden krijg je bij het horen van deze "Bad Luck Child" de indruk dat je ergens in de katoenvelden van de Mississippi Delta ben terecht gekomen. Met dit nieuwe album van deze Deense blues man is Big Creek Slim hoegenaamd niet aan zijn proefstuk toe.

Hij bracht al wel enkele albums op de markt ervoor, telkens in de sfeer van de 'pre-war' blues en, heeft al meerdere nominaties in de wacht weten te slepen zoals 'Best Blues Album 2016' met zijn in 2016 uitgebrachte 'Keep My Belly Full'. Ook met 'Hope For My Soul' uit 2015 viel hij in de prijzen. In 2013 werd hij zelfs de winnaar van de 'Danish Blues Challenge'. Hij treed solo op maar ook met band of als duo met de producer van dit album, Peter Nande.

Met covers van Robert Johson, Skip James, John Lee Hooker en Rosevelt Sykes brent hij hier met nummers als ' Traveling Riverside Blues ', 'Cherry Ball', 'Crawlin' King Snake' en 'Dirty Mother For You' sterke versies maar ook zijn eigen originals zijn niet weg te denken aan deze beleving van pure akoestische blues. De opnamen van deze 'live' recordings brengen zij rauwe en 'zwarte' stem akelig dicht bij de originele versies.

Met de titeltrack 'Bad Luck Child' opent deze 'Big Creek Slim' alsof hij in de Delta is geboren. Na het beluisteren van zijn originals als 'Low Down Rainy Memphis Blues ' en 'Keep On Rockin'' zou je tegen beter wete in gaan geloven dat deze delta blues zijn ontstaan kende ergens in de Deense vlakten. Rillingen!

tracks:

01 Bad Luck Child
02 Traveling Riverside Blues
03 Cherry Ball
04 No Good Blues
05 Milkcow's Calf Blues
06 Long Way From Home
07 Crawlin' King Snake
08 Friars Point Blues
09 Hammock Blues
10 Rambling On My Mind
11 A Stranger Everywhere I Go
12 Maggie Campbell Blues
13 Woman Don't Lie
14 Low Down Rainy Memphis Blues
15 Dirty Mother For You
16 Keep On Rockin'

musicians:

Big Creek Slim: vocal, guitar
Thomas Metau: harmonica
Peter Nande: harmonica