© Rootsville.eu

Big Daddy Wilson (US)
tiltle: Songs From The Road (CD+DVD)
music: Blues - Soul - Gospel
release date: may 18, 2018
label: Ruf Records
info artists: Big Daddy Wilson
booking: Phamosa Music (Caroline Wobben)(B&NL)

© Rootsville 2018


Nieuw materiaal bij Ruf Records!!! De release op 11 mei van de nieuwe van Mike Zito en op 18 mei deze 'Songs From The Road' die zijn release zal kennen op 18 mei 2018. We beginnen met deze laatste omdat het hier een CD en DVD betreft van Big Daddy Wilson in het kader van 'Songs From The Road' en de ingewijden weten dat deze uitgave steeds als een 'best of' kunnen worden aanzien.

Big Daddy Wilson werd geboren als Wilson Blount in North Carolina. Waar deze Big Daddy Wilson ook komt te wonen, is het nu in de US, Frankrijk of Zwitserland, hij zal altijd bekend staan als de man met de warme stem die de soul van het zuiden met zijn muziek tot bij ons weet te brengen. Zijn nostalgische soms storytellin' soulblues is er van die soort waarbij niemand onberoerd blijft.

Zowel solo als bij de passage met de 'Blues Caravan' deze Big Daddy Wilson is en blijft steeds een aimabele man die je tijdens een concert ongewild verplicht om naar hem te luisteren. Deze 'Songs from The Road' is een 'live' registratie waarbij hij zich liet begeleiden door Cesare Nolli, Paolo Legramandi, Nik Taccori en Enzo Messina. Op de CD versie vinden we we 12 nummers terug en op de DVD staan nog extra pareltjes als 'John The Revelator', 'Baby's Coming Home Again' en 'Country Boy Medley'. Vorig jaar werd bij 'Ruf Records' nog zijn album 'Neckbone Stew' uitgebracht. (album report)

De CD versie opent met het bluesje 'Wake Up' en daarmee krijgen we al onmiddellijk de onvervalste mix te horen van blues, gospel en soul die eigen is aan deze Big Daddy Wilson. 'Drop Down Here' is dan weer een soulbluesje van formaat met een knipoog richting reggea. Welke stijl hij zich ook toemeet het is steeds weer genieten en zo ook met het footstompin' 'Miss Dorothy Lee' een nummer dat wordt opgedragen aan zijn moeder.

'Anne Mae' is dan weer een schoolvoorbeeld van countryblues, nu weten we niet met welke 'Anne Mae' hij verbonden wil zijn want in de blues en soul geschiedenis zijn er wel een paar de revue gepasseerd zoals ook tante Tina Turner. 'Walk A Mile In My Shoes' heb ik steeds een pracht nummer gevonden, mede door het gospel gevoel dit nummer met zich meebrengt. Afsluiten doet hij eerst met het funky gefraseerde 'Baby Don't Like' en daarna de mooie soul ballad ' I Just Need A Smile', en die smile krijgt hij hoor....

tracks CD:

01 Wake Up
02 Drop Down Here
03 Miss Dorothy Lee
04 Texas Boogie
05 Ain't No Slave
06 Anna Mae
07 Walk A Mile In My Shoes
08 Cross Creek Road
09 Neckbone Stew
10 7 Years
11 Baby Don't Like
12 I Just Need A Smile

tracks DVD:

01 John The Revelator
02 Wake Up
03 Drop Down Here
04 Miss Dorothy Lee
05 Baby's Coming Home Again
06 Texas Boogie
07 Ain't No Slave
08 Anna Mae
09 Walk A Mile In My Shoes
10 Cross Creek Road
11 Neckbone Stew
12 7 Years
13 Baby Don't Like
14 I Just Need A Smile
15 Country Boy Medley

musicians:

Big Daddy Wilson: Vocals, Dobro, Diddley Bow
Cesare Nolli: Guitar, Back Vocals
Paolo Legramandi: Bass, Back Vocals
Nik Taccori: Drums Back Vocals
Enzo Messina: Keyboard, Piano