© Rootsville.eu

Bill Price (US)
tiltle: Digging Deeper Toward The Sky (EP)
music: Folk
release date: (2017) 2018
label:Grass Magoops Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Bill Price

© Rootsville 2018


Biull Price is afkomstig uit Indiana en is naast singer-songwriter ook nog auteur en graficus. Reden ook waarom zijn albums altijd voorzien van zijn moderne schilderkunst. Deze EP met als titel "Digger Deeper Toward The Sky" kan je als een bijlage aanzien bij zijn in 2016 album "I Can't Looking At The Sky".Na zijn debuutalbum uit 2033 staat zijn conto zo op zeven. In zijn thuisland kwam deze EP al vorig jaar op de markt maar bereikte nu pas Europa.

De muziek van Bill Price kan je onderbrengen in de categorie "Folk" al steekt hij soms een vleugje country in zijn nummers zoals op "Ordinary Time", al wordt zijn muziek steeds gedragen door de aanwezigheid van folkelementen als een fiddle of een mandoline.

Met een tijdsopname van bijna 7.30 is het daaropvolgende "As They Come" een zeer dromerige track. Een nummer met een knipoog richting Roger McGuinn. Met nummers als "Do not Put the Child Away Too Long" komt Bill Price hier in het segment van de pop-rock terecht, waarna het met "Saint Ampersand" terug steviger de country kant opgaat.

Afsluiten doet Bill hier op deze EP met het dromerige "The Last Refugee" en daarmee levert hij hier een mini album af met daarop de nodgie diversiteit aan muziek.

tracks:

01 Ordenary Time
02 As They Come
03 Don't Put Th eChild Away Too Long
04 Saint Ampersand
05 The Last Refugee