© Rootsville.eu

Billy Hector (US)
tiltle: Someday Baby
music: blues - funk
release date: august 25, 2018
label: Ghetto Surf Music
info artist: Billy Hector
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Billy Hector stamt af van de Abury Park & Jersey Shore music scène en kenden we ook voor zijn werk als gitarist bij Hubert Sumlin. Zijn vorige album "Old School Thang" dateert van 2016 en net als op deze nieuwe "Someday Baby" is het een mix van diverse stijlen en invloeden. Gaande van een T-Bone Walker tot een Jimi Hendrix. Een certitude op de albums van deze Billy Hector is dat er heel wat origineel werk op staat en ook nu is er enkel een nieuw arrangement voor de traditionals "Alabama Bound" en "On Your Bound". Deze "Someday Baby" werd opgenomen in de "Lakehouse Studio" en "Jankland Studio" waarop een hele lijst muzikanten hebben aan meegewerkt.

Opener van dit 13 nummers tellende album is het soulvolle en funky "Wizard of Babylon". Een volle sound die alleen maar voller wordt door de meer dan aangename klankkleur van Billy Hector. Het toevoegen van blazers is dan ook een meerwaarde te noemen. Deze uit New Jersey afkomstige schuwt niet om soms te experimenteren in de blues zoals met deze funky opener. Op de titeltrack zijn de blazers nog alom aanwezig maar worden de snedige gitaarrifjes meer op het voorplan gebracht.

Funk is dan ook de rode draad op deze "Someday Baby" met nummers zoals de floorfiller "Butt Naked and Funk". Ook "Busy Man" en "Moonlight in Her Eyes" kunnen als shakers aangetoond worden op de dansvloer. Op "Bareback" kiest deze Billy Hector voor een instrumentale shuffle van formaat waarna je op de traditional "Alabama Bound" het woord 'blues pas echt in de mond kan nemen, net zoals het Delta bluesje "On Your Bound". Na het slowbluesje "Whiskey" sluiten ze af in de soulvolle attitude waarbij ze zijn begonnen.

tracks:

01 Wizard of Babylon
02 Someday Baby
03 Butt Naked and Funk
04 Hit the Road
05 Busy Man
06 Moonlight in Her Eyes
07 Bareback
08 Jolene
09 Alabama Bound
10 On Your Radio
11 Whiskey
12 Creeper
13 Rroad to Happiness

musicians:

Billy Hector: vocals, all guitars, string and horn arrangements
Sim Cain: drums on #4, 6, 8 percussion on #3
Larry Crockett: drums on #7, 11, 12
Lee Finklestein: drums on #9, 10, 13
Rich Monica: drums on #3
Van Romaine: drums on #1, 2, 5
Winston Roye: bass on #2, 4, 5, 7, 8, 11
Erik Boyd: bass on #3
Chris Plunkett: bass on #9, 10, 13
Tim Tindall: bass on #6, 12
Wilbo Wright: bass on #1
David Nunez: all keyboards except John Ginty on #12
Steve Jankowski: trumpet, valve trombone
Tom LaBella: alto and tenor saxophones
John Martin: baritone saxophone
Suzan Lastovica: vocals on #9,13
Dennis Gruenling: harmonica on #9.