© Rootsville.eu

Bjorn Berge (Nor)
tiltle: Who Else?
music: Blues
release date: february 01, 2019
label: Blue Mood Records
info artist: Bjorn Berge
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Eindelijk vond Bjorn 'the guitar express of the North' Berge tijd om een nieuw album op te nemen. Na een tussentijds project in de country-rock met Vamp en na zes jaar verschijnt ''Who Else?'' , samen met zijn nieuwe Electric Band. De plaat toont de veelzijdigheid van 'one of the greatest European blues men'. Veel mensen kennen hem vooral live als een 'rauwe gitaarhouthakker', maar er is nu meer feeling, tranquility and groove te horen in zijn werk  en hij heeft meer ruimte om zijn kunsten te tonen. Op dit dynamische en energieke album banen Berge en zijn bandleden zich eeen weg tussen blues, rock, Americana en zelfs country. Een nieuwe look voor Berge, een band en geen soloproject meer, kortom hetgeen ze bij Mothy Python zouden zeggen: “And now for something completely different”.

Berge levert hier een schijf af van hoogstaande kwaliteit. Wat mij betreft één van de beste platen die ik dit jaar te horen heb gekregen. Goed uitgebalanceerd, veel variatie een mix tussen stevige blues, americana en hier en daar een vleugje country.
Zijn gitaarwerk en rauw stemgeluid mogen er nog zeker zijn en de virtuositeit van de man straalt uit de opnames. Met ‘Bitter Sweet’ en ‘The Calling’ staan twee schitterende ballades op de plaat en swingen doet het als geen andere met ‘Speed Of Light’ en ‘The Sun Is Going Down’. Deze plaat staat als een huis.

De liefhebbers zullen nog wat geduld moeten hebben want de release wordt pas voorzien in februari van volgend jaar. Persoonlijk zit ik dan ook te wachten op een Belgische organisator die deze man en zijn band, volgend jaar naar ons land willen halen want dit is hoogstaand werk.

tracks:

1. Monkey Ship
2. Lost Pearl
3. Mr. Bones
4. It Just Ain't So
5. Bitter Sweet
6. Speed Of Light
7. The Calling
8. Ginger Brandy Wine
9. The Sun's Going Down

musicians:

Bjorn Berge: Gitaar en zang
Kjetill Ulland: bas en zang
Odin Staveland: drums en zang