© Rootsville.eu

Blues Caravan 2018
feat. Mike Zito, Vanja Sky & Bernard Allison
music: Blues
release date: september 21, 2018
label: Ruf Records
info artists: Mike Zito - Vanja Sky - Bernard Allison

© Rootsville 2018


Het blijft al een tijdje een certitude door het uitbrengen van een "Blues Caravan" album. Een uitgave die gewoontegetrouw vergezeld wordt van een "Live DVD" van een van hun talrijke concerten. In ons land zagen we deze editie al aan het werk in de "Spirit of 66" te Verviers en volgen ze nog concerten in Zingem en Geel. Een editie die dit jaar bestaat uit Mike Zito, Bernard Allison and last but not least Vanja Sky. Eerder dit jaar waren er al de releases van Bernard Allison zijn nieuwste album "Let It Go" (album report), Mike Zito's "First Class Life" (album report) en Vanja Sky haar "Bad Penny" (album report).

Niets nieuws onder de zon dus maar toch blijft het ieder jaar weer uitkijken naar het gezamelijk album onder de noemer '"Blues Caravan". Het is ondertussen al een collector's item geworden. Dit jaar bracht Thomas Ruf een trio samen waarbij de rode draad hun gitaarspel is. Bernard Allison kennen we naast 'de zoon van' uiteraard ook als een doorgedreven en funky bluesman. Zijn deelname huist ook in het kader van het terug thuis komen bij "Ruf Records" waar hij in 1995 het album "Funkifino" uitbracht. Ondertussen bracht hij nog enkele albums uit onder het "Ruf Label" en in 2006 bracht hij "Live in Europe" uit. Daarna zou hij vier albums voor 'Jazz House' uitbrengen met als laatste "In The Mix" in 2015. Met "Let It Go" keerde hij dus terug naar de oude vertrouwde stal van Thomas Ruf.

Mike Zito groeide op in St Louis en heeft die hese rock-stem die herinneringen oproept aan Frankie Miller. Mike was ook lid van de supergroep 'Royal Southern Brotherhood' maar ging zich later terug toeleggen op zijn solo carrière. Onze kennismaking met Mike Zito dateert van bij het uitbrengen van zijn album "Today" in 2008. Een jaartje later was er al meteen de succesvolle opvolger 'Pearl River' en leerde ook gans Europa hem kennen. Eenmaal hier werd deze 'string bender' met open armen ontvangen en was de helaas verdwenen 'Nacht van de Blues' in Wuustwezel één van de eerste festivals in België waarop hij op de affiche stond. Vorig jaar stond hij ook op "Blues Peer".

Het samenbrengen van zoveel talent is door Thomas Ruf in het leven geroepen en dateert al van 2005. Dit album werd opgenomen op 27 januari van dit jaar in "Café Hahn" te Koblenz in Duitsland. Het beluisteren van een "Blues Caravan" volgt hoogstwaarschinlijk na het bijwonen van één van hun zinderende concerten. Na hun gezamelijk en obligate opener krijgen we van Vanja Sky "Low Down and Dirty" en "All Night" uit haar album. Net als " Do You Wanna?" en "Married Man". "Wasted Time" en "Make Blues Not War" worden dan weer toegeschreven aan Mike Zito. Een 12 nummers tellende wederervaring van deze "Blues Caravan 2018" met als vraag, who's next?

tracks CD:

01 Low Down and Dirty
02 All Night
03 Do You Wanna?
04 Married Man
05 Keep Coming Back
06 Wasted Time
07 Make Blues Not War
08 In The Open (instrumental)
09 Rocket 88
10 The Way Love Was Meant To Be
11 Life Is A Bitch
12 Serious (As A Heart Attack)

musicians:

Mike Zito: vocals, guitar
Vanja Sky: vocals, guitar
Bernard Allison: vocals, guitar
Roger Inniss: bass
Mario Dawson: drums