© Rootsville.eu

The Blues Eaters (F)
tiltle: Night Ridin' Daddy
music: Blues
year: 2018
label: LME Recordz
info artist: Blues Eaters

© Rootsville 2018


Dat we het nieuwe album 'Night Ridin' Daddy' eens 'closer' gaan beluisteren heeft uiteraard te maken doordat deze band dit jaar in november op de affiche staat van 'Bay-Car Blues' in Grande-Synthe in Frankrijk. Een affiche die weer uitpuilt van de grote namen en waarbij deze 'Blues Eaters' er toch maar mooi bijstaan.

Dit 'combo' is ontstaan in 2008 en speelden sinds toen al op diverse podia in Frankrijk en de rest van Europa. Tijdens hun 'route de blues' aten deze 'Blues Eaters' al samen met bluesnamen als Tommy Castro, Junior Watson en Mitch Kashmar om van het lijstje met overledenen nog maar te zwijgen.

Frontman is Norman Rosaia en hij is dan ook verantwoordelijk voor het schrijven van hun nummers al dan niet in samenwerking met de resr van deze 'Blues Eaters'. Sinds het ontstaan zijn er ook al enkel veranderingen gebeurt in de bezetting van deze band en zo resten er enkel nog Norman Rosaia en 'batteur' Sébastien Courti van het begin van de band. Jonathan Nosalik en Olivier Jaqueline zijn nu de toegevoegde waarden bij deze 'Blue Eaters'.

Op deze 'Night Ridin' Daddy' vinden 12 eigen geschreven originals op terug en openen ze met 'Stompin' Stuff' van de hand van drummer Sébastien Courti. na de intro drumsolo bevinden we ons in de swinging retro jaren. 'Wandering Soul' is dan weer van de hand van Norman Rosaia en is een blend van de swinging 30-tiger jaren met een kleine dosis rockabilly. Met een Delta bluesje als 'Outcast' laten dze vier ook horen dat ze niet vreemd zijn van foorstompin' harmonica blues', hell yeah!

Op nummers als 'Nurse Radio' en het bijzonder swingende 'She's Back' is het nogal moeilijk om onberoerd bij te blijven en is het dan ook een aanrader om bij een bezoek van een concert van deze 'The Blues Eaters' je dancin' shoes aan te trekken. Op One Night In New Orleans' steken ze er zelfs een portie rumba in met een knipoog naar de klassieker 'Tequila', en met 'Killin' Groove' raken we betoverd door hun rhythm 'n blues zoals we die kennen van bij hun landgenoot Nico Duportal.

Met 'Beauty & The Bounder' nemen ze afscheid in een jazzy jasje met daarop een gastoptreden van Zelda Moureau Vose en daarmee is dit dan weer een meer dan aangename kennismaking met een band die we nog niet kenden, en zal ik zeker en vast op de eerste rij staan daar op 'Bay-Car Blues' om te genieten van hun West Coast Retro Blues...

tracks:

01. Stompin’ Stuff
02. Wandering Soul
03. Still The Same
04. Outcast
05. Nurse Radio
06. Killin’ Groove
07. One Night In New Orleans
08. Just A Shadow
09. Never Surrender
10. Taken Lives
11. She’s Back

bonus track:

12. Beauty & The Bounder

musicians:

Norman Rosaia: vocals, guitar, harmonica
Jonathan Nosalik: guitar
Olivier Jaqueline: bass, contrabas
Sébastien Courti: drums

special guest: Zelda Moureau Vose