© Rootsville.eu

Bob Corritore & friends (US)
tiltle: Don't Let The Devil Ride!
music: blues
year: 2018
label: Vizz Tone
info artist: Bob Corritore

© Rootsville 2018


Voor deze 'Don't Let The Devil Ride!' van harpmaster Bob Corritore wist hij een hele resem alls-stars rond hem te verenigen. Namen als Alabama Mike, Sugaray Rayford, Willie Buck en Tail Dragger zijn er enkelen die tot de verbeelding spreken. Voeg daarbij nog instrumentale interventies van onder meer Junior Watson, Bob Welch en Big Jon Atkinson en je ben verzekerd van een line-up om tegenaan te kijken. Uiteraard is het hoofdbestandsdeel van dit album de 'bluesharp' van Bob Corritore.

Bob Corritore werd geboren in Chicago en liet zich reeds op 12-jarige leeftijd inspireren door de blues met als voorbeelden namen als Muddy Waters, Carey Bell, Big Walter Horton en Junior Wells. In 1981 verhuisde hij richting Phoenix waar hij ging samenwerken met Louisiana Red. in 1997 werd hij geïntroduceerd in de Arizona Blues Hall of Fame. Zijn eerste solo werk bracht hij uit in 1999 op het High Tone label. Later vond Bob onderdak bij Delta Groove waar hij in ook ging samen werken met Big Jon Atkinson. Deze collaboratie leverde in 2016 nog het album 'House Party at Big Jon's' op (album report).

Dit album is niet nieuw werk maar bestaat uit opnamen uit sessies tussen 2014 en 2017, vandaar ook het grote aantal muzikanten die eraan deelnemen. Opener is 'Went Home This Morning' dat werd geschreven en gezongen door Willie Buck. Deze in Houston MS. geboren blues shouter heeft een typische klankkleur die je kan vergelijken met deze van een Lazy Lester en komen beiden uit dezelfde generatie van blues muzikanten. Naast Big Jon Atkinson staat er ook Brian Fahey (The Paladins) als muzikant gecrediteerd. Oscar Wilson van The Cash Box Kings neemt het vocale van Little Walter's 'Tell Me Mama' voor zijn rekening en is ook te horen op 'Fork In The Road'.

Voor het nummer 'The Glide' gaan de credits naar Sugaray Rayford, een echt barrelhouse bluesje met Henry Gray aan de black & white keys. 'Laundromat Blues' is dan weer een oudje van Albert King hier met een Alabama Mike als klankbord. Iets wat hij ook nog eens overdoed op de titeltrack 'Don't Let The Devil Ride '. Met het nummer 'Willie Mae' van gitarist Bill "Howl-N-Madd" Perry gaat het natuurlijk over Big Mama Thorton. Afsluiten doen Bob Corritore en zijn vrienden met 'Thundering And Raining' van de 77 jarige James 'Taildragger' Jones.

tracks:

01. Went Home This Morning
02. Tell Me Mama
03. The Glide
04. Laundromat Blues
05. Fork In The Road
06. Lovey Dovey Lovey One
07. Don't Let The Devil Ride
08. Willie Mae
09. Steal Your Joy
10. I Was A Fool
11. Blues Why You Worry Me?
12. Thundering And Raining