© Rootsville.eu

Bobbo Byrnes (US)
tiltle: Two Sides to This Town
music: Alt-country - Americana
year: 2018
label: Songs & Whispers
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Bobbo Byrnes

© Rootsville 2018


Met deze Bobbo Byrnes bevinden we ons meteen ook bij de man achter 'The Fallen Stars', een project samen met zijn vrouw Tracy Byrnes. Opmerkelijk is dat op deze 'Two Sides to This Town' zowat het gans instrumentarium wordt bespeeld door Bobbo Byrnes. De baslijnen en backing en leading vocals laat hij over aan vrouwtje Tracy en als drummer is er Matt Frelich. Ook gitarist Danny Ott mag enkel inspirerende solo's voor zijn rekening nemen.

Deze 'Two Sides to This Town' is de opvolger voor het in 2017 uitgebrachte 'Motel Americana' (album report). Dit album is meteen voer voor de echte Alt-Country roxkers onder ons met uitschieters als 'Heart Like Mine', 'Massachusetts' en het bijzonder mooie 'Welfare Cadillac'. Voor dit album schreef hij 7 nieuwe nummers en ook nog eens het afsluitende 'Vegas' in co-writing met Chris Tarmey en Morgan Keating. 'Voor Jelous Kind' gaan de credits naar Chis Knight, 'Dam' is van Matthew Ryan, een nummer dat ook werd gebracht door Tracey Chapman en 'Gladd' werd neergepend door Tracy Huffman.

Deze 'Two Sides To This Town' is doordachte Alt-Country met een streepje rock in verweven. Een afwisseling met krachtige rocksongs en begeesterende ballads.

tracks:

01 Angelina
02 Heart Like Mine
03 Glad
04 Jealous Kind
05 Massachusetts
06 Dam
07 Welfare Cadillac
08 Last Hurrah
09 Summer Wine
10 Vegas

musicians:

Bobbo: vocals, guitars, B3, pedal steel, mandolin, Rhodes
Tracy Byrnes : bass, vocals
Matt Frelich: drums, percussion
Danny Ott: guitars