© Rootsville.eu

Bobby Blackhat (US)
tiltle: Put On Your Red Shoes
music: blues
year: 2018
label: Bobby Blackhat Music
info artist: Bobby Blackhat
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018

 

Bobby Blackhat Walters is een uit Virginia afkomstige bluesman die al heel wat prijzen in de wacht sleepte tijdens zijn rijk gevulde carrière. Bovendien is hij ook een volprezen songwriter getuige de 10 van de 12 originals op dit album.

Op deze "Put On Your Red Shoes" weet Bobby BlackHat invloeden van Chicago, Memphis, Piedmont en Delta samen te brengen en dus is het niet enkel shuffle time geblazen. De ondertiteling van dit album huisvest Something Old, Something New, Something Borrowed en Something Blues en daar wordt deze "Put On Your Red Shoes" dan daadwerkelijk mee samengevat.

Nieuw en oudere nummers van Bobby aangevuld met enkele outstanding gebrachte covers geeft als som een album met prachtig gevarieerde blues. Openen doet Bobby Blackhat met "I Smell Another Man On You" , een relaas van cheatin' blues. Mooie ballads zijn ook aanwezig zoals het intens gebrachte "This Grey Beard". Wat dan gezegd van Leonard Cohen's "Hallelujah". Hierop laat Bobby horen dat hij de nodige diversiteit in het album komt te steken en ook nog eens een mondje op de harp kan spelen. Geweldig mooi!

Titeltrack "Put On Your Red Shoes" brengt een aanstekelijke mix van shuffle en funk en op "Baby Mama Drama Blues" komt deze Bobby Blackhat Band aandraven met een serieuze dosis barrelhouse rock 'n roll. Op "May I Have This Dance" krijgen we dan een weemoedig maar romantisch aanvoelend slowbluesje voor de kiezen waarna met "Back To Cleveland" er een injectie NOLA wordt toegevoegd.

Alvorens af te sluiten met een persoonlijke slowblues dat luistert naar "I Hear Mama’s Voice" haalt deze Bobby Blackhat ook nog "You Got Me Runnin’" van jimmy Reed van onder het stof. Something Old, Something New, Something Borrowed en zonder meer ook Something Blues!

tracks:

01. I Smell Another Man On You
02. Overdose Of The Blues
03. This Grey Beard
04. Put On Your Red Shoes
05. Hallelujah
06. Baby Mama Drama Blues
07. Grim Reaper
08. May I Have This Dance
09. Back To Cleveland
10. When I Cry It’s Ugly
11. You Got Me Runnin’
12. I Hear Mama’s Voice

musicians:

Bobby BlackHat Walters (harp, vocals, percussion)
Brian Eubanks (bass, background vocals)
Tom Euler (guitar, background vocals)
Michael Behlmar (drums, background vocals)
Lucy Lawrence Kirkpatrick (keyboards)

guests muscians:

Cal Hamlin (organ, background vocals 1, 5, 7, 8, 11, 12)
Larry Berwald, BMI (guitar, pedal steel 1, 3, 8)
Lucius Bennett III, BMI (vocals 1, background vocals 4)