© Rootsville.eu

Bokanté and Metropole Orkest (Nor)
tiltle: What Heat
music: jazz - lounge - world
release date: september 28, 2018
label: Real World
info artist: Bokanté
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Deze 'What Heat' is een samenwerking tussen het Nederlandse Metropole Orkest en de groep Bokanté. Deze formatie bestaat uit muzikanten uit 5 verschillende landen en 4 continenten. Het waren frontman van Snarky Puppy, bassist Michael League die een soort van super-groep kwam te formeren met als vocaal uithangbord zangeres Maila Tirolien. Deze 'What Heat' is de opvolger van hun vorig jaar verschenen debuutalbum 'Strange Circles'. Het Metropole Orkest speelt onder leiding van dirigent Jules Buckley.

Deze multi-culturele sound van Bokanté bestaat uit een mix van West Afrikaanse muziek en Delta blues en een duidelijke link met de Carribische muziek. Naast Engels wordt deze 'What Heat' ook gebracht in het Creools en het Frans, die allemaal georkestreerd door een orkest. Dit jaar was Michael League tijdens het North Sea Jazz-festival de ‘artist in residence’ en speelde er maar liefst drie keer; o.a. met Bokanté en met Snarky Puppy in samenwerking met het Metropole Orkest. Deze combinatie was niet nieuw, want drie jaar geleden verscheen de cd “Sylva”, waarop Snarky Puppy al de uitdaging aanging om met het orkest te musiceren. Michael League is dus wederom de ‘exhange’ aangegaan om met dirigent Jules Buckley nu de collaboratie tussen Bokanté en het Metropole Orkest tot een mooi eindresultaat te smeden.

De samenwerking tussen Michael League en Jules Buckley dateert van 2014 toen ze het album 'Sylva' kwamen op te nemen. De opnamen vonden uiteindelijk plaats in de Energiecentrale in Dordrecht waar het publiek tussen band en orkest in mocht zitten.

29-9 Muziekgebouw – Eindhoven
30-9 De Oosterpoort – Groningen
1-10 Melkweg – Amsterdam
2-10 Theater Heerlen – Heerlen
3-10 TivoliVredenburg – Utrecht

tracks:

1 All The Way Home
2 Fanm (The Woman)
3 Le An Gade-w En Zye (When I Look In Your Eyes)
4 Reparasyons (Reparations)
5 Bod Lanme Pa Lwen (The Beach Is Not Far)
6 Don’t Do It
7 Chambre A Echos (Echo Chamber)
8 La Maison En Feu (House On Fire)