© Rootsville.eu

Bombino (Nig)
tiltle: Deran
music: Tuareg Folk - Blues
release date: 2018
label: Partisan Records
info artist: Bombino
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


De roots van deze 'Bombino' liggen in Nigeria. Als Tuareg muzikant leunt zijn muziek uiteraard ook aan bij de Mali blues want er ongeacht de intenties blijft blues toch de moeder van alle genres. Bombino's nieuwe album 'Deran' komt zo een twee jaar na zijn vorige album 'Azel'. Het album werd opgenomen in het Marokkaanse Casablanca en dit in één van de studio's van koning Mohammed VI.

Als getalenteerd gitarist haalde Bombino haalde zijn inspiratie bij westerse namen als Stevie Wonder en Robert Plant om er maar enkelen te gaan vernoemen. Zijn 'Tuareg Blues' is een mix van folk, rock en blues met de Tuareg sound hoog in het vaandel. Opzwepende muziek met Afrikaanse klanken waarbij de 'desert roots' van Bombino altijd wel behouden blijven.

Omara ‘Bombino’ Moctar kwam in de spotlighst te staan bij zijn debuutalbum 'Agadez' in 2011 en sindsdien is het hem voor de wind blijven gaan. Een album dat destijds #1 werd op de World I-Tunes charts. Ook al bezingt hij hier de schoonheid van zijn land is er links en rechts ook een zweem van protest waar te nemen. Geen commerciele invloeden die merkbaar zijn bij de muziek van Bombino maar eerlijke en authentieke muziek recht uit het hart.

tracks:

01 Imagjghane
02 Deran Deran Alkeir
03 Tehigren
04 Midiwan
05 Tenesse
06 Ouhlin
07 Adouni Dagh
08 Tamasheq
09 Takamba
10 Adouagh Chegren