© Rootsville.eu

Brad Colerick (US)
tiltle: Nine Ten Thirty
music: Americana - Singer-songwriter
year: 2018
label: Back 9 Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Brad Colerick

© Rootsville 2018


Singer-songwriter Brad Colerick werd in het hartje van Cherry Country geboren, en dit ligt in Valentine, Nebraska. Colerick bracht zijn vormingsjaren door in Lincoln, waar hij muziek studeerde aan de universiteit van Nebraska. In de zomer van 1986 verhuisde hij met zijn hele hebben en houwen richting Los Angeles Na enkele magere jaren vond hij succes met het maken van muziek voor commercials voor onder meer Coca-Cola, McDonalds, Budweiser en Sears. De reclamecampagnes gebruikten vaak talenten van iconische artiesten zoals BB King en Johnny Cash, waarvan de signatuur een van de gewaardeerde gitaren van Colerick siert. Een stuk dat Colerick schreef voor de Illinois Lottery (gezongen door blueslegende Buddy Guy) won een London International Advertising Award.

Hij produceerde ook muziek voor een Emmy-winnende campagne voor het Illinois Department of Transportation. Na een bijna 20 jaar durende onderbreking zonder het maken van platen keerde Colerick terug naar zijn roots en bracht hij zijn eerste CD, Cottonwood, uit in 2006. Sindsdien toerde hij door het land en bracht vier daaropvolgende albums uit "Lines In The Dirt" (2007), "When I'm Gone" (2009), "Tucson" (2014) en ook zijn nieuwste " Nine Ten Thirty" (2018).

Op deze "Nine Ten Thirty" gaat het veelal over haat-liefde relaties in deze 12 nummers tellend album. Een album waarvan 11 nummers werden geschreven door Brad Colerick zelf al dan niet in co-writing. Enkel "Route 66" werd geschreven door Bobby Troup en verbindt ons met deze Brad Calorick. Het album valt onder de easy listening Americana waarvoor hij uiteindelijk naar Californië trok, de bakermat van deze muziek. Nummers uit het dag-dagelijkse leven. Het afsluitende nummer op het album is een Colerick-arrangement van "Route 66" en met dat in gedachten nodigde hij Glen Duncan uit om halverwege de avond te praten over de beroemde Mother Road en zijn boek Images of America: Route 66 in Californië.

En een hoorn des overvloed van South Pasadenans werkte aan het album dat, zoals gezegd, hier allemaal werd opgenomen in South Pas, inclusief David Plenn, Tim Fleming, Dave Tull, Luke Halpin, Sally Dworsky en producer Guillermo. Op het album staan ook Grammy bekroonde pianist Billy Childs en Billy's zoon Aaron Childs, die een cameo maakt op "Millard Stream".

tracks:

 1. Nine Ten Thirty
 2. The Big One
 3. Watercolor
 4. Bachelorette Party
 5. Healer
 6. Weeds
 7. Great Year
 8. Almost Home
 9. Superhero of the Mta
 10. Millard Stream
 11. She Rides
 12. Route 66

musicians:

Brad Colerick
Guillermo Guzmán
David PLenn
Tim Fleming
Billy Childs
Sally Dworsky
Aaron Childa
Joe Griffin
The Oxley Street Singers